Limba română, întrebare adresată de ionascuotilia94, 9 ani în urmă

o compunere descriptiva de 20-25 de randuri despre o dimineata de vara la munte. Dau 100 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrioan
9
Nimic nu poate fi mai frumos ca aceea dimineața care îți trezește niste sentimente de iubire si bucurie. Aceasta dimineața poate avea loc doar la munte. Nicăieri nu-i mai frumos ca la munte. Muntele este acel loc care mereu îți aduce aminte de persoanele dragi. Chiar fiind intr-o dimineața la munte toate sentimentele traieta nu le poți reda în cuvinte ci vei fi nevoit să îți faci un plan pentru dimineața următoare. Cum vei putea să o mai trăiești. O dimineață la munte nu poate fi asemănată cu nimic altceva. Zilele vor trece dar în inima mereu va rămâne acea dimineață,acel răsărit sclipitor al soarelui care îți trezește zâmbetul pe față.
Răspuns de Utilizator anonim
14
A sosit in sfarsit vacanta. Dupa un an plin de realizari la scoala a venit si timpul relaxarii. Parintii au hotarat ca dupa sejurul la mare sa ne oprim cateva zile si la munte, de la vacarmul statiunii de pe litoral sa gustam si linistea netulburata a muntilor. 
Ajunsi spre seara, ne-am cazat la o pensiune mica si cocheta la poalele muntelui, inconjurata de un palc de brazi. Am adormit repede ajutati si de aerul curat si rece. 
Dimineata, ne-a trezit cantecul unui cocos  de prin vecini. Am deschis ochii si am privit pe geam cum se ivea geana de aur a unui soare tanar. In apropiere un paraias susura cu glas suav un cantecel. Roua diminetii parea niste diamante risipite de niste pitici prin iarba cruda mangaiata de vantul domol. Cerul limpede, de un albastru ireal, te imbia sa sari din pat si iesi afara pentru a te bucura de toata aceasta splendoare, pictata parca de un mester zugrav. Ochii priveau cu nesat, vrand parca sa soarba aceasta imagine si sa o puna undeva in adancul sufletului, de unde nimeni nu o poate fura.
Amintirea acelui splendid rasarit imi provoaca intotdeauna o bucurie imensa.

Alte întrebări interesante