Limba română, întrebare adresată de ionascuotilia94, 9 ani în urmă

o compunere narativa de 20-25 de randuri in care sa prezint o intamplare in cadrul unui obiectiv turistic. dau100 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
6
A trecut vacanta de iarna dar am ramas cu amintiri placute, mai ales ca parintii au ales sa mergem la munte in Sinaia. Partiile pline de zapada si veselia oamenilor mi-au ramas amintiri placute din aceasta vacanta. Dupa trei zile, oboseala si-a spus cuvantul si impreuna cu parintii am hotarat sa vizitam castelul Peles.
Dimineata, pe o zi geroasa ce facea ca pasii sa scartaie pe zapada, am plecat voiosi spre castel. Am urcat pe drumul de acces si deodata... castelul s-a aratat in toata splendoarea sa. Intr-un cadru de vis, impunator ca un urias acoperit de o mantie alba, castelul isi inalta turnurile semete spre cerul senin, veghind imprejurimile. Am ajuns nerabdatori si dupa ce am intrat, am ramas uimiti de frumusetea si rafinamentul decorurilor. Lemnul invechit, sculptat de maini dibace, te incalzeste, spunandu-ti parca povesti de mult uitate. Minunate tablouri vegheaza pe pereti, sculpturi gingase iti dau binete pe la colturi. Loja regala, mica sala de teatru, plafonul de sticla al holului de onoare, ne incanta simturile, aratandu-ne cat de priceputi au fost mesterii care le-au creat. Turul castelului s-a incheiat si am ramas in suflet cu o fericire deosebita ca am putut vedea asemenea frumusete.
Alte întrebări interesante