Limba română, întrebare adresată de patrunjel2, 9 ani în urmă

o compunere despe caprioara

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de FrancescaRoberto
17
Caprioara . Un animal bland si fricos . Are blana cafenie  si catifelata . Este un animal ce locuieste in padure . Este foarte saltareata si se hraneste cu iarba . Se teme foarte mult de noi oamenii , din aceasta cauza ele nu prea ies din ascuzisuri . 
Răspuns de iracika
9
eu am facut despre puil de caprioara
In padurea de brad o caprioara cu blana ei catifelata doarme linistita alaturi de puiul ei nou nascut.Iedul doarme linistit si satul langa mama sa protectoare.
      Soarele a ajuns la orizont.Caprioara isi scoala puiul ca sa il duca intr-un loc mai sigur ca sa fie pazit de pradatori.A doua zi dimineata iedul zburda alaturi de caprioara in poiana cu iarba grasa si dulce.In poiana luminoasa sunt multe flori frumos mirositoare.Caprioara simte ca se apropie un pericol ea cheama iedul langa ea iar in acel moment in mijlocul tufisului sare un lup flamand.Caprioara ii spune iedului sa fuga si sa se ascunda iar ea dupa ce vede ca iedul sa ascuns in tufis o ia la fuga si lupul o ia dupa ea.caprioara sprintena ademeneste lupu dupa ea spre mijlocul padurii iar dupa cateva increcari reuseste sa se indeparteze si sa scape de lup.Ea se intoarce in poiana si cu inima batand cu putere isi striga iedul.Iedul iese sfios din tufisuri dar cand vede ca acolo este mama lui si este ferit de orice pericol el indrazneste si se indreapata catre mama lui.Peste cateva zile iedul sa mai inzdravenit si este gata sa inceapa calatoria spre culmile muntelui unde este ferit de orice pericol.
          Caprioara stie ca acolo iedul este ferit de orice pericol
Alte întrebări interesante