Geografie, întrebare adresată de vranceanuioana1, 9 ani în urmă

O compunere despre Germania

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pizzicato
19
Germania este un stat care se afla in Centrul Europei. Se invecineaza in nord cu: Mare Nordica , Danemarca si marea Baltica ,la est cu Polonia si Cehia, la sud cu Austria si Elvetia , La vest cu Franta, Luxemburg, Belgia si Olanda. Relieful Germaniei este proponderent muntos. Altitudinea variaza  de la altitudinele Muntilor Alpi , cel mai inalt punct fiind Zugspitze (2962m ) .Germania are o clima temperata , media anuala fiind de  9 °C. Temperatura medie in Ianuarie variaza de la -6 °C pana la +1  °C , in timp ce temperatura medie a lunii Iulie e intre 16  °si 20 °C. Precipitatiile sunt mai mari in sud.
Răspuns de Utilizator anonim
9
 Germania este o tara de mari dimensiuni (aprox 357.375km²) localizata in Europa Centrala. Este o tara foarte prospera din punct de vedere economic si politic avand foarte multe industrii si resurse naturale indispensabile pentru foarte multe tari si se regaseste in cadrul multor organizatii internationale foarte puternice precum Uniunea Europeana , Nato si ONU.

Caracteristici

→ Poseda climat temperat datorita pozitiei geografice in cadrul continentului
→ Este dens populata datorita faptului ca numerosi oameni din alte tari vin acolo cu scopul unui trai mai bun pe care tara din care provin nu li l-a oferit.
→ Are cel mai mare numar de locuitori dintre membrii ce fac parte din Uniunea Europeana.

Mult noroc!  

Anexe:
Alte întrebări interesante