Limba română, întrebare adresată de bublisor, 9 ani în urmă

O compunere despre "Misterul in ochi de copil"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndusAnn
0
Misterul in ochi de copil.... Aceasta propozitie iti poate ridica semne de intrebare. Pentru copii nu ar trebui sa fie vreun mister faptul ca oamenii adulti stiu sa citeasca, iar ei, in calitate de copii nu stiu si nu inteleg ca si ei, la randul lor, vor putea citi.
La varsta la care deja stiu sa scrie si sa citeasca, misterul lor este unul mai mare, la care, daca inainte au gasit raspuns si si-au potolit curiozitatea, acum o sa fie mai greu. Incep sa prinda sentimente aparte fata de lucruri, persoane si animale. Asta ii face sa se intrebe "de ce ma simt rau cand el sta cu ea" sau "de ce ma gandesc doar la pisica aceea, ce tocmai am vazut-o?". Ei nu stiu, dar incep sa prinda sentimemte fata de orice lucru, incep usor, usor, sa devina vulnerabili fata de subiectele despre persoana, animalul sau lucrul, care pentru ei este un subiect sensibil.
Mai apoi, incep sa se obisnuiasca, sentimentele date peste cap sunt la ordinea zilei, raspunsul acestui mister nu a fost ceva la care sa le fi raspuns cineva. Dar, cum am spus, s-au obisnuit. Noul mister este bipolaritatea pe care o au in anumite momente ale zilei. Mai pe scurt, acestia pot fi draguti si dupa cateva secunde nervosi. Acest lucru bate un apropo, ei isi incep adolescenta.
Nu vor mai intelege de ce parintii lor, nu ii mai inteleg. Avand in vedere ca, pana acum, ei au fost ce i-a inteles. Incet, incet, misterele incep sa dispara, parintii lor, parca, "isi revin" si totul incepe sa fie mai bine, explicandu-le viata si ceea ce au simtit pana acum.
Misterul in ochi de copil e ceva ce, de cand te nasti, te face sa iti pui intrebari. Dar, inveti sa infrunti misterele, sa incerci sa le intelegi. Incercand, vei reusi sa treci peste ele si sa aflii ceea ce, candva, erau misterele copilariei tale.
Alte întrebări interesante