Limba română, întrebare adresată de niculuciano, 9 ani în urmă

O compunere despre necesitatea protejarii parcurilor.
Trebuie sa prezinti 2 argumente pro sau contra.
REPEDE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de valeriaturcanu1
33
Din punctul meu de vedere parcurile sunt niste locuri demne de vizitat.Ele bucura privirea oricarui om,oricarei fiinte,prin frumusetea si curatenia lor.
1) Trebuie sa protejam parcurile,caci ele servesc ca adapost pentru diverse animale atit vertebrate(au schelet format din vertebre),cit si nevertebrate(nu au schelet osos format din vertebre).
2)Datorita lor noi avem un aer curat,cu ajutorul caruia capatam energie si sanatate.Aici se gasesc diverse plante pe cale de disparitie.Noi datorita acestor parcuri putem sa ne informam cu ceva nou si putem sa ne dezvoltam omul cultural din noi.Avem posibilitate de a ne crea un tel (scop) in viata.
1)contra Potrivit opiniei mele nu e necesar sa protejam parcurile ,caci unii oameni pot sa profite de cultura noastra,facind mai multa murdarie,fumind sau consumind alcool in acele locuri.Astfel cit de mult nu am incerca sa le protejam nu mai are rost.Daca cultura omului e la un nivel scazut nu mai are rost sa i-o corectam,oricum va ramina asa cum a fost.
2) contra Unele parcuri pot fi create intr-un mediu nesanatos de viata cum ar fi linga fabrici si uzine.Orice planta faptura pe pamant are nevoie de un comfort al sau,dar daca te afli intr-un mediu poluat nimic nu mai e viu si sanatos,atit aerul ,pamintul ,apa etc.Mai bine facem un alt parc intr-un alt loc, unde sa ne putem bucura cu totii,decit sa protejam un parc,care nu mai are viata in el.
Sper ca te-am ajutat.Aceasta a fost opinia mea. Tu deacum vezi :)
Alte întrebări interesante