Limba română, întrebare adresată de taralungasabina6252, 8 ani în urmă

O compunere despre țara mea Moldova.Ajutațimă va rog din toată inima​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ade07101999
1

Răspuns:

Sunt mândru de țara mea.

Moldova este o țară frumoasă cum nu e alta pe lume.

Din negura timpului, aceste plaiuri au fost considerate de locuitorii acestor pământuri un colțișor de rai.

Codrii , dealurile și râurile cu ape curate precum cristalul sunt tot atâtea motive de mândrie și bucurie pentru cei care în trăiesc în Moldova.

Încărcată de istorie ,Moldova este o țară care și-a câștigat demnitatea prin lupte și războaie. Niciodată nu a cedat în fața dușmanilor ei.

Singura supunere cunoscută în vatra mea străbună, Moldova, a fost în fața lui Dumnezeu. Respectul cuvenit divinității, dar și iubirea față de cele sfinte sunt exprimate prin obiceiuri, tradiții și sărbători populare. Mănăstiri și biserici frumoase, cu o arhitectură deosebită, pot fi întâlnite pe întreg teritoriul Moldovei.

Aceste simboluri sfinte, închinate divinității, fac parte din farmecul Moldovei și îi o oferă o identitate unică.

Moldova este patria străbunilor mei, dar și locul în care mă simt cel mai bine. Pentru mine, Moldova reprezintă și va reprezenta pentru totdeauna acasă. Indiferent de zările spre care mă vor purta pașii, patria mea, Moldova, va fi mereu în inima și în sufletul meu.


ade07101999: Capul de bour este în dreapta de o roză cu cinci petale, iar în stânga de o semilună conturnată.
Toate elementele reprezentate în scut sunt de aur.
Scutul este plasat pe pieptul unei acvile naturale purtând în cioc o cruce de aur şi ţinând în gheara dreaptă o ramură verde de măslin, iar în cea stângă un sceptru de aur.
ade07101999: Drapelul de Stat al Republicii Moldova

Drapelul de Stat al Republicii Moldova este un simbol oficial major al suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova. Drapelul de Stat reprezintă o pânză dreptunghiulară, cu proporţia dintre înălţimea şi lungimea pânzei de 1:2, vertical egal, în  culorile albastru, galben şi roşu, şi având în mijlocul câmpului galben imaginea Stemei de Stat a Republicii Moldova, a cărei lăţime constituie 1/5 din lungimea drapelului.
ade07101999: Imnul de Stat al Republicii Moldova

Imnul de Stat al Republicii Moldova este cântecul "Limba noastră". Autorul versurilor este poetul Alexei Mateevici, muzica a fost scrisă de compozitorul Alexandru Cristea, iar aranjamentul este semnat de Valentin Dânga.
taralungasabina6252: Nersi mult mai ajutat foarte mult
taralungasabina6252: mersi
ade07101999: cu drag
taralungasabina6252: Salut
taralungasabina6252: Poți te rog să mă ajuți
taralungasabina6252: să scriu o informație aș putea să devenin pictor animator
taralungasabina6252: te rog am pe mâine la scoală
Alte întrebări interesante