Limba română, întrebare adresată de aidin, 8 ani în urmă

O compunere despre toamna in care se refera doar informatii despre aceasta si doar chestii ce sa intampla in toamna


aidin: :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de czmandreeaczm
2

Explicație:

A sosit in caleasca aurita, toamna cea mai darnica fiica a batranului an.

Zilele sunt mai scurte, iar noptile mai lungi. Soarele incalzeste mai usor pamantul cu razele lui mangaietoare. Totu-i galben si vestejit.

Privind in departare, padurea pare un covor mare cu modele frumos colorate care stralucesc in bataia soarelui. Frunzele plopilor cad tremuratoare, iar mestecenii si artarii s-au acoperit cu galben de lamaie. Stejarii s-au imbracat intr-o platosa de arama. La adierea vantului frunzele cad una cate una leganadu-se usor, acoperind pamantul cu un covor de frunze moarte.

Oamenii au plecat in livezi pentru a culege mere aurii cu miros parfumat si miez dulce, pe care le-au asezat frumos in lazi. Altii au plecat in vii sa culeaga strugurii cu boabe mari din care sa faca mustul dulce ca mierea.

Oamenilor li s-a mai alaturat si cativa copii pentru a ajuta si ei la culesul fructelor.

Unii dintre ei se urca pe scara luandu-le frumos cu mana pentru a nu le lovi, iar altii ajuta la caratul lazilor.

In padure animalele isi fac pregatirile pentru iarna. Ursul si-a facut asternut din frunze uscate. Veverita si-a umplut camara cu alune coapte. Vulpea si-a pregatit vizuina pentru a se adaposti de frigul iernii. Multe dintre pasarile care inveseleau padurea trista cu ciripitul lor si-au luat zborul spre tarile calde. pe firele de telegraf, toamna a asezat ca niste margele pe ata, sirul ultimelor randunele.

Odata cu toamna a sosit si noul an scolar. Pe strazile si aleile orasului se aud strigate de bucurie alea copiilor. (sper sa te ajute)


aidin: Multumesc foarte mult!!❤️❤️
czmandreeaczm: cu plăcere ❤️
aidin: :))
aidin: Doamna mea de romana o sa fie uimita daca scriu eu toata asta
aidin: hahah
czmandreeaczm: ❤️
Răspuns de melisanitasdelen13
3

Răspuns:

Toamna

Explicație:

Începe să plouă marunt , ploaia rece si măruntă se transformă într-o ploaie puternică și tăioasă. Pe câmpuri e forfotă mare se adună recolta în podgorii se culeg srugurii și se gustă mustul dulceag și puțin aspru.

Copacii rămân tot mai goi , covorul de frunze căzute e din ce în ce mai gros. La moara de pe deal suflă vantul cu putere , câteva vrabii zgribulite s-au ascuns printre grinzile clădirii.

În această perioadă ziua incepe să devină tot mai scurtă, se face seară mai devreme . Păsările calatoare au plecat se mai aude pe seară câte un cârd de rațe sălbatice cine știe cum rătăcit.

Toamna aste un anotimp în general friguros și ploios , zilele cu soare sunt tot mai rare .


aidin: Mersii foarte mult!!!
melisanitasdelen13: cu drag !
pisicaiwowj3u92: stii sa ma ajuți la intrebarea pe care am pus-o recent??te rog frumosss
Alte întrebări interesante