Limba română, întrebare adresată de wewe234, 9 ani în urmă

O compunere în care să aibă ca personaj principal pe Moș Crăciun.




VA ROG MULT DE TOT!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NiniSabri
1
                                     Seara de Ajun
 Este mirifica seara de 24 decembrie,deci este ajunul Craciunului,focul arde in soba,mama parfumeaza casa cu imbietoare mirosuri de rajituri si cozonaci,iar eu cu fratii mei,Malina si Darius,alaturi de verisoara noastra,Ioana ascultam colinde si impodobim bradul.
    Timpul a trecut in zbor,s-a facut cam tarzior,este miezul noptii si oficial este Craciunul,dar ceva pare ne la locul lui,darnicul Mos Craciun inca nu a sosit,asa ca noi nu vrem sa ne culcam inca.
     Am asteptat un ceas,am asteptat doua,tainicul Mos Ene da sa vina,dar scumpul nostru Mos Craciun parca a uitat de noi.De-abia in al treilea ceas cand aveam de cand sa ne punem in pat o bubuitura s-a auzit pe hornul casei noastre,iar din el un sac a venit.Era rosul sac al lui Mos Craciun,iar dupa cum ne asteptam noi a venit si dansul sa-si recupereze geanta minunata,nu inainte de a ne lasa cadouri colorate si de a ne interoga in legatura cu ce note avem in catalog,cu ce cantece ,legend si poezii stim,si bineinteles nu a vrut sa plece pana  nu i-am aratat carnetele de elev si de a-i spune o colinda.
     In dimineata de 25 decembrie am pus cadourile sum brad,iar atunci cand au venit musafirii le-am desfacut si am incercat sa le dam si lor putin din putin nostru oferindu-le dulciuri,fructe,manusi,ghetute,fulare,si celor mici dandu-le mare parte din jucariile primite de catre noi anul acesta.
       Un an nou fericit si plin de realizari va urez,dumneavoastra,stimat cadru didactic,care m-ati invatat tot ce stiu eu acum,si de asemenea va urez sa aveti parte de noroc impletit cu munti de sanatate si voua,dragi colegi de clasa!


NiniSabri: rajituri=prajituri
NiniSabri: legend=legende
NiniSabri: sum=sub
wewe234: multumesc
Răspuns de Marusca11
5
În ajun de Crăciun eu stau cu părinții la lumina beculetelor din brad și cântăm colinde așteptând cu nerăbdare sa vina Moș Crăciun. Se făcuse târziu dar eu nu vreau sa plec.Sunt prea entuziasmata de ce îmi va aduce moșul. Dar încet încet am adormit pe canapea.Dupa ceva timp aud niște pași mișună pe lângă brad.Deschid ochii încet și privesc.Eram uimita.Mos Crăciun era acolo cu un sac mare de cadouri.Ma duc în spatele lui și îi spun:
-Bună,Moșul! Ce bine îmi pare ca ai venit.Nu credeam ca o sa mai apari!
-Cum sa nu vin la tine!Tu ai fost un copil foarte cuminte și ascultator!
-De unde ști Moșul?
-Pai spiridușii mei mi-ai spus ăsta! Uite eu o aa-ti las cadourile aici și o sa plec ca mai am multe cadouri de livrat.Craciun fericit micut-o!
-Crăciun fericit Moșul!

wewe234: multumesc mult
Alte întrebări interesante