Studii sociale, întrebare adresată de mario7557, 8 ani în urmă

O compunere în care să argumentăm necesitatea separări puterilor în stat
DAU COROANĂ ȘI 85 DE PUNCTE!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aurelcraciun59
4

Răspuns:

Explicație:    

               În opinia mea Democratia se bazeaza pe separatia puterilor în stat

Puterea LEGISLATIVA ,puterea EXECUTIVA si puterea JUDECATOREASCA.

      Fiecare putere are rolul ei si trebuie sa fie INDEPENDENDENTA . Cea legislativa (PARLAMENTUL) este formata din oameni alesi de popor deci sunt oameni politici .Cea executiva  este reprezentata de numirea de catre majoritatea politica din parlament ( cei ce au castigat cu procente mari la alegeri ) sa conduca tara si sa puna în aplicare legile date de parlament (GUVERNUL) iar puterea judecatoreasca cu rolul de a face dreptate dupa legile penale facute tot de parlament .

    Mai este si functia prezidentiala (presedintele ) care este reprezentantul statului cea mai importanta functie .

      Tinand cont ca  fiecare putere trebuie sa respecte CONSTITUTIA (legea de baza a unei tari) atunci este clar ca asa cum scrie în constitutie puterile în stat trebuie separate .

       În primul rand  amestecul unei puteri în alta putere este un lucru foarte GRAV deoarece exista riscul CORUPTIEI  la nivel înalt astfel unii oameni politici ce au în semnatura lor prin functiile lor bogatiile tarii  banii tarii (bugetul) ,armata ,politie ,sanatate si toate institutiile platite de la buget (banii poporului ) sa fure ,sa corupa ,sa -si faca legi în favoarea lor si nu a poporului ce i-au trimis în parlament . Avand asemenea putere ei pot interveni chiar si în puterea judecatoreasca  si scapa nepedepsiti .

     Astfel prin aceste lucruri ei pot fi DEASUPRA LEGII în conditiile în care în constitutie scrie NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE .Ai gresit esti pedepsit conform legii .

    Functiile ocupate de oameni politici  (ministri ,presedinti ,parlamentari ,prim ministri )  sunt trecatoare si nu trebuie sa fie un prilej de a te îmbogati peste noapte fara a fi pedepsit asa cum oamenii simpli raspund întotdeauna în fata legii daca au gresit .

            Într-un stat corupt economia nu functioneaza ,locurile de munca bine platite la stat  se dau acelora care au relatii desi nu au studii si competenta astfel salariile vor ramane mici  pentru ceilalti care învata dar nu au posturi  pentru ei îar privatii vor plati taxe si împozite tot mai mari pentru a acoperi coruptia.

        Un stat în care nu se respecta separatia puterilor si va ridica CORUPTIA la rang de onoare este un stat care distruge viitorul tinerilor pentru foarte multi ani acestia fiind nevoiti sa-si  paraseasca tara  si sa ajunga într-o tara unde ei si copii lor vor trai cu adevarat într-o tara unde au posibilitati sa se afirme.

Alte întrebări interesante