Limba română, întrebare adresată de Steell, 9 ani în urmă

O compunere in care sa prezinti o calatorie imaginara in trecut sau viitor.(8-15 randuri).
-precizeaza locul si timpul
-relateaza o intamplare,respectand succesiunea logica a evenimentelor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de meyoung
71
AVENTURA GALACTICA
Suntem in anul 2222. Impreuna cu prietenul meu, robotul R2, mi-am propus sa ajung pe o stea aflata la 15 ani lumina de Terra. 
Dupa ce ne-am asigurat ca avem combustibil si hrana suficienta pentru aceasta excursie galactica si dupa ce am terminat si ultimile lectii de conducere a rachetei, am pornit intr-o plimbare prin Univers. Mai erau si altii ca noi, poate mai experimentati, luand in calcul viteza cu care ne depaseau, ne simteam extraordinar. Spatiul extraterestru este atat de fascinant, mai ales ca tot mai multe stele din galaxiile apropiate de noi au inceput sa fie populate si sunt stralucitoare si colorate. La un moment dat, am observat un nor de praf de stele care se apropie de noi cu viteza uriasa. Nu stiam ce sa facem, R2 era si el speriat ca si mine, dar a inceput sa caute prim memoria proprie un raspuns salvator. Pana sa afle ceva, norul ne-a lovit si ne-a aruncat foarte aproape de coada unei comete. Tremuram de frica si totusi aveam incredere in prietenul meu robot care se straduia sa apeleze o baza de date. Dupa aproximativ cinci ore, a reusit saia legatura cu profesorul sau P1 care l-a lamurit cum trebuie sa actioneze.
Am ajuns teferi pana la urma pe steaua pe care ne propusesem, frumusetea cu care ne-a intampinat aceasta ne-a facut sa uitam de aventura galactica prin care am trecut.
Alte întrebări interesante