Limba română, întrebare adresată de biutabibi454, 9 ani în urmă

o compunere lunga despre toamna fara personaje...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de motanudeea
6

          Zgribulita toata de frig, toamna se gandeste cu teama la venirea iernii. N-a avut bani sa-si cumpere cojoc, asa ca se roaga tot timpul sa nu mai vina iarna peste ea. Mda, cateoda se grabeste si vine inca din noiembrie...si ea ce sa faca? Sa tremure de frig, pentru ca iarna nu are rabdare sa-si astepte randul?
          Toamna este tare mandra, stie ca este apreciata de gospodine pentru bogatiile pe care ea le ofera. Daca n-ar fi ea ce ar pune femeile pe masa ! Ea le ofera fructe si legume, tocmai bune de pus la conserve.
          Toamna este o mica poznasa, cand se plictiseste ii place sa se amuze...trimite ploi si creaza o multime de balti, le sufla copacilor frunzele lasandu-i golasi, oamenilor le intoarce umbrelele. Doamne, ce se mai distreaza !
           Nu-i plac zilele caniculare, asa ca l-a luat la rost pe Soare. Ba, chiar la si amenintat cu-n vant napraznic daca nu-si tine razele acasa. Acesta suparat si-a luat bagajele si a plecat...,,Pana la primavara, nu ma intorc! - i-a strigat soarele suparat de peste umar''. Nici ciripitul pasarilor nu-i e pe plac, asa ca le-a trimis dupa batranul soare.
           Trei luni de zile isi face de cap...dupa, o da iarna afara. 
          
Alte întrebări interesante