Limba română, întrebare adresată de mariad80, 8 ani în urmă

O compunere narativa​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de filipmura2006
3

Zâna cea buclucașă

A fost odată o zână neastâmpărată, care nu se lăsa, până nu intra în bucluc. Într-o zi plimbându-se pe malul nu-i râu, se trezi că vede o broscuță. Aceasta era tristă, plină de râie și bolnavă. Zâna flutură din baghetă, iar aceasta se transformă într-o broscuță frumoasă și strălucitoare. Broacuța îi mulțumi, și îi promise că o va ajuta la greu. Mergând mai departe, zâna dădu peste o albină, care dădea să moară, fiindcă îi lipsea acul. Zâna îi transformă o floricică în ac, iar aceasta își luă zborul, nu înainte să îi promită că o va ajuta la nevoie.

Mergând mai departe, zâna se întâlni cu un lup ce dădea să moară. Îl îngriji, îi dădu de mâncare, iar acesta se reînsănătoși și îi spuse că atunci când îl va chema, aceste va fi la dispoziția ei.

Merse ce merse, zâna noastră, și dădu peste o vrăjitoare bătrână, ce invidioasă pe chipul frumos al zânei, o transformă într-un greiere. Zâna își chemă în ajutor prietenii, iar aceștia veniră în fugă să o ajute: albina o înțepă pe vrăjitoare cu acul său, iar bătrâna adormi, Lupul o dezlecă de funiile ce o legau pe zână, iar broscuța luă bagheta și o transformă înapoi în frumoasa dar Buclucașa zână.

Înainte să plece din acel loc, zâna o transformă pe vrăjitoarea invidioasă într-un greier negru, care sărea enervat, și își luă tălpășița, alături de prietenii ei dragi.

Sper că te-am ajutat!

Alte întrebări interesante