Limba română, întrebare adresată de madaliniulian18, 9 ani în urmă

o compunere narativa cu titlul o intamplare nefericita

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mitrofandoina
7
O compunere despre trei fete care trec printr-o întâmplare nefericită, dar cu final pozitiv şi plin de învăţăminte.
Era o zi de duminică liniştită ca oricare alta. Maria, singură fiind, şi-a invitat prietenele la ea acasă. După câteva minute de deliberări în privinţa modului în care-și vor petrece timpul au hotărât să facă ceva deosebit, dar şi amuzant. Vor face pe gospodinele.

Nu a durat prea mult până au hotărât că niște prăjiturele s-ar potrivi de minune unei dimineţi de duminică. După ce au pregătit ingredientele, le-au amestecat, conform unei reţete găsite pe internet. Au introdus tava în cuptor, iar fetele zglobii au plecat la tv, să se uite la serialul lor preferat, uitând cu totul de prăjiturelele care se rumeneau de zor în cuptor. Ceea ce le-a trezit din voia bună cu care priveau la televizor, dar şi din uitarea lor a fost fumul gros şi mirosul puternic de ars, ce venea dinspre bucătărie. Şi-au dat seama că ceva rău s-a întâmplat. După ce au deschis uşa cuptorului au găsit prăjiturelele făcute scrum, iar mănuşa de bucătărie, uitată lângă tavă, era un maldăr de cenuşă. 

Una din prietenele Mariei avusese prezenţa de spirit să oprească aragazul şi să arunce câteva pahare cu apă peste prăjiturelele care ardeau. Astfel pericolul era îndepărtat. Dar nu şi dezastrul din bucătărie. Chiar dacă au încercat să îndepărteze repede urmele nereuşitei lor, fetele nu au reuşit decât să amplifice mizeria de nedescris. În toiul acţiunii de curăţenie, părinţii Mariei s-au întors acasă. Le-au certat pe fete foarte serios, dar nu pentru mizeria lăsată ci pentru neatenţia şi pericolul la care s-au expus. Părinţii le-au explicat fetelor că prin gestul necugetat, de a lăsa cuptorul nesupravegheat, au riscat să dea foc casei sau chiar să-şi piardă viaţa.

Triste şi supărate pe experienţa lor neplăcută, dar mai ales de urmările ei, fetele au recunoscut că greşiseră şi au promis părinţilor Mariei că data viitoare vor fi foarte atente cu orice activitate care ar putea fi cât de puţin periculoasă.

madaliniulian18: mersi mult
Alte întrebări interesante