Limba română, întrebare adresată de davidsquad7334, 8 ani în urmă

O compunere narativa de 150-200 cuvinte in care sa preziti o intamplare reala petrecuta la biblioteca,unde ai descoperit un pasaj secret 30 puncte

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
5

TITLU -                           BIBLIOTECA ALCHIMISTULUI

  • INTRODUCERE - realizăm o mică descriere a cadrului natural, specificăm timpul, locul, menționăm personajele care participă la acțiune și primele impresii despre tema aleasă.

    Frunzele arămii cădeau rând pe rând din arbori, acoperind orașul cu multe culori calde. Mergeam dimineață către draga mea bibliotecă, pe care abia așteptam să o revăd.  

  • CUPRINS - realizăm descrierea momentelor esențiale, în ordine cronoligică, iar în funcție de tipul compunerii, ne axăm pe descriere (compunere descriptivă) sau pe acțiune (compunere narativă).

    Când am intrat, i-am zâmbit bibliotecarei și m-am dus către raionul meu preferat, unde se aflau romanele polițiste. Era cel mai îndepărtat. Pe raftul cel mai înalt era o carte veche. Când am atins-o am auzit un zgomot ascuțit și dintr-o dată câteva rafturi s-au dat într-o parte și au făcut loc unui pasaj întunecat. Era luminat de câteva lumânări de ceară, iar la capătul coridorului se afla o sală mare. Oare era a unui vrăjitor? Cărțile vechi și notițele parcă dansau! De pe o ușiță a ieșit un bătrânel pitic, cu o barbă lungă și albă. S-a arătat surprins de mine, dar m-a primit călduros. Mi-a povestit că acolo locuia el, că făcea parte dintr-o familie de alchimiști recunoscuți. S-a oferit să găzduiască bibloteca orașului în casa lui, ca fiecare om să aibă acces la lectură, la studii de specialitate și la cultură. Nu mai primise vizitatori de 10 ani și a fost fericit că i-am ascultat toată povestea!  

  • ÎNCHEIERE -  o părere, o concluzie pe baza evenimentelor petrecute și descrise.

    Am plecat fericită din acel loc, pentru că doar eu știam povestea alchimistului prietenos!

(199 cuvinte)

╔════════❀

 Explicație:

╚════════❀

  • ELEMENTE SPAȚIO-TEMPORALE - "orașul", "bibliotecă", "sală" (spațiu)

                                                                   - "dimineață", "10 ani" (timp)

  • FIGURI DE STIL - "Frunzele arămii", "culori calde", "barbă lungă și albă" (epitete)

                                     - "Cărțile vechi și notițele parcă dansau" (personificare)

╔════════❀

 Succes!

╚════════❀


crom456: Buna farben
Alte întrebări interesante