Limba română, întrebare adresată de klaudytzu03, 9 ani în urmă

o compunere reflexiva despre ce poti vedea pe fereastra care sa contina 3 moduri de expunere(naratiune,dialog si descriere) si 4 figuri de stil


klaudytzu03: daca se poate sa fie cam de jumatate de pg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Iarina98
2
M-am trezit de dimineață și am privit pe geam nerăbdător să mă bucur de prima zi de vacanța de iarnă. Zăpada se așternuse de câteva zile pe stradă, soarele strălucea părând și el încântat de această zi superbă de decembrie. Vedeam oamenii de la geamul meu că se îngrămădeau să intre în magazine pentru a face ultimele cumpărături de sărbători. Vitrinele magazinelor erau decorate cu instalații care mai de care mai sofisticate, iar Moșii Crăciun atârnau la geamurile vecinilor dând impresia că acele figurine voiau să intre în casele oamenilor. Totul îmi părea schimbat, probabil din cauza faptului că simțeam o mulțumire sufletească și o ușurare că vor urma două săptămâni de relaxare, dar și de momente de bucurie și distracție alături de cei dragi. Priveam gânditor cerul de un albastru curat când am auzit ușa de la camera mea deschizându-se:
-Bună dimineața! Ești pregătit de zilele de hibernare de care vei avea parte în perioada asta?
-Mama, nimic nu e mai frumos pe lume decât sărbătorile de Crăciun și atmosfera ce vine la pachet cu ele.
-La fel de încântată eram și eu la vârsta ta. Mirosul cozonacilor, al portocalelor, al vinului fiert, dar și colindele și bucuria de a împărți cadourile cu cei dragi, toate acestea îmi umpleau inima de fericire. Acum, hai la masă să mănânci și tu ceva și mai vorbim acolo!
Am ieșit din cameră împreună cu mama îndreptându-ne către bucătărie în timp ce eram cu gândul că voi avea parte de o vacanță superbă de iarnă.
Alte întrebări interesante