Limba română, întrebare adresată de NicoTha, 9 ani în urmă

o compunere scurta in care sa iti exprimi opinia despre minciuna........... Va rog frumos ajutati-ma

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Gege1
22
Din punctul meu de vedere miniuna are picioare scurte. Eu am fost invatata de parinti sa nu mint pentru ca nu e bine si nu e frumos
  Chiar dacă la început scapi de o situație neplăcută printr-o minciună, la final tot va trebui să te confrunți cu adevărul care iese la iveală mai devreme sau mai târziu. Singura problemă este că atunci când iese la iveală este prea târziu să te mai poți pregăti cu argumente și să mai explici cuiva ceva.
 Sper sa te ajut!! ;)

Gege1: iti scriu cate putin c anu ma lasa mult ok_
Gege1: ??
Gege1: Nu mi-am pierdut telefonul, mi-a fost furat“. În cele mai multe cazuri funcţionează, mai ales dacă ai curaj să mergi mai departe şi să spui că hoţul era înarmat. Părinţii vor fi mai mult decât mulţumiţi că ai scăpat cu bine şi vor uita de partea cu telefonul. Sau poţi să spui adevărul, că bausei mai mult decât trebuia, telefonul fiind în buzunar, dar apoi n-a mai fost şi gata, următorul telefon ţi-l vei lua chiar tu, din banii de alocaţie.
Gege1: „Nota mea a fost cea mai mare din clasă“. Mai mult de jumătate din părinţi sunt de genul „Bine, ai luat 5, dar X cât a luat?“. Simt nevoia asta stupidă de a ne compara, de a ne face să ne simţim inferiori, pentru că aşa ne motivează ei pe noi… Dacă nu ai părinţi care sunt în permanentă legatură cu diriginta, minciunica este perfectă. Nu ai minţit în legatură cu nota ta, ai spus adevărul, însă ai omis notele de 10 ale geniilor din clasa.
Gege1: MAi vrei?
NicoTha: nu mersi
Gege1: ok.
Gege1: coronita_
Gege1: ??
NicoTha: nu inca
Răspuns de dianadianadia
6
    In opinia mea, minciuna este o cale rea de a scapa dintr-o problema si, in acelasi timp, este si ceva care le creaza celorlalti o parere proasta despre tine.
    In primul rand, nu poti scapa dintr-o problema folosind o minciuna, caci pana la urma adevarul iese la iveala(,,Minciuna are picioare scurte")si va fi mult mai rau.
    In al doilea rand, mintind, ceilalti isi vor face o parere proasta despre persoana ta si nu vor mai avea incredere in tine, nici macar cand spui adevarul.
   In concluzie, minciuna nu este o solutie buna pentru probleme si trebuie evitata pe cat posibil pentru binele nostru dar si pentru al celor din jur.
Alte întrebări interesante