Limba română, întrebare adresată de gogunadia, 9 ani în urmă

o fapta care arata respct .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de guss
0
Bunica mea este o femeie foarte batrana si o iubesc din tot sufletul,nu stiu ce m-as face fara ea.De fiecare data cand ma duc la tara cu parintii mei numai eu ma duc la magazin care este destul de departe si aduc alimente,care pot fi si grele.(Mama mea are grija de fratele meu mai mic si tatal meu este plecat in strainatate-Aci poti pune altceva daca vrei).Am o rata pe care o iubesc mult si ii aduc mereu apa in albia ei,de asemea aduc multe galeti cu apa pentru ca bunica mea nu mai poate duce.De asemenea o ajut la curatenie mereu prin casa fiindca nu are timp si trebuie sa se ocupe cu animalele

Sper ca ti-am fost de ajutor :)
Răspuns de gattopiccolo2007
1
       Respectul se obtine prin fapte si atitudini.

   O fapta care arata respect fata de sine...Ex : Te imbraci frumos; esti intotdeauna curat ;iti ingrijesti parul ; iti tai unghiile ; te speli pe dinti ; etc
   Pentru ai putea respecta pe cei din jur ,trebuie mai intai sa stii sa te respecti pe tine.
   Respect fata de viata: Ex:  Nimeni nu vrea sa moara, insa unii isi pun viata in pericol..., fumeaza , se droghiaza, beau alcol ,conduc imprudent, se sinucid...etc.( aici respectul fata de viata, scade vertiginos) . 
   O persoana nu poate fi respectata doar pentru faptul ca are o situatie financiara buna ; pentru ca are un talent deosebit sau  doar pentru faptul ca este mai invarsta ca noi. O persoana este respectata pentru modul in care se comporta ,cum gandeste si ce sentimenta nutreste fata de ceilalti.
    Respectul fata de parintii care ne-au dat viata : Ex:  Am auzit multi tineri  vorbind  despre parintii lor intr-un mod deadreptul jignitot. Si aici respectul lipseste cu desavarsire.
      
    O fapta care arata respect : In curtea unei facultati, un tanar se apleaca si saruta mana unui barbat in carucior.  Colegii incep sa rada zicand catre el : _ Nu se cade sa sa saruti mana unui barbat  !     Tanarul se intoarce si spune : 
     _Dar..., e tatal meu ! Datorita lui sunt azi om ...( asta inseamna respect ,atat fata de sine cat si fata de ceilalti.)
     Sa dai o mana de ajutor cuiva aflat in nevoie, inseamna respect.
     Cand dai ,,Buna ziua !,,cuiva pe strada, inseamna respect.
     
    Sper sa fie bine....

Alte întrebări interesante