Limba română, întrebare adresată de danait, 9 ani în urmă

O intamplare imaginara..tema:generozitatea.
De utilizat:5 conjunctii.(compunere cca 100 cuv).

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
8
 Generozitatea,o comoara

 Nu vazusem zi mai mohorata decat asta.Eu priveam de pe geam cum cerul isi varsa lacrimile cristaline pe pamant.
 Toata lumea,trista pentru ca vremea nu tinea cu ei stateau in banci citind o carte lunga cu paginile prafuite,luata de la biblioteca.Eu si cu Ilinca am citit cea mai impresionanta carte existenta: „Matilda”.Ma uitam prin paginile acelea si am ramas uimita pentru ca fetita era chinuita de soarta,avand niste parinti nepasatori.Ilinca deja isi asternea cateva lacrimi.Ma uitam cum autorul povestea cu atata monotonie povestea vietii Matildei.Eu eram cufundata in ganduri cand deodata se aude clopotelul lin care anunta venirea pauzei.Cand ma uit pe geam,raman surprinsa vazand o fata care mergea prin balti.Cu totii fugim sa o luam din fata scolii si ea ne povesteste ca parintii ei nu o apreciau si ca era chinuita de ei,la fel ca Matilda.Toti colegii i-am daruit cate ceva marunt din ce aveam,iar fata a fost dusa la o casa.Ea ne-a multumit din suflet.
 In concluzie, am aflat ca generozitatea naste bucuria.

Conjunctii:

Si,Cu,Pentru ca,Cum,In concluzie

#BackToSchool

Utilizator anonim: O intrebare de baraj,este bine? :)
danait: Verific mai tarziu. Multumesc!:))
Utilizator anonim: Nu aveti pentru ce...la cat de mult m-ati ajutat...
andradea2: De ce meai sters tema? Danait
Răspuns de Utilizator anonim
8
Generozitatea, un dar nepretuit al sufletului omenesc



O batranica incovoiata de ani si de greutatile vietii, infasurata intr-un halat murdar si uzat,statea chircita pe marginea trotuarului privind cerul. Brutarul se pregatea sa inchida. A mai aruncat o ultima privire pe geamul aburit  si a tresarit parca. S-a apropiat incet de fereastra vrand parca sa se asigure ca a vazut bine si ca fiinta aceea chircita in fata pravaliei nu era doar o iluzie.
A iesit , s-a aplecat asupra ei, si a intrebat-o bland: '' Aveti nevoie de ceva?''
Femeia a ridicat ochii tristi ascunsi in halatul prafuit si a ramas absenta la intrebarea lui. 
Brutarul a simtit un fior care i-a strabatut inima. '' Pentru ce traim daca nu pentru  a ne intoarce cu dragoste catre suferintele semenilor nostri?'' 
S-a intors brusc in pravalie , a infascat doua paini si o bucata de branza ,le-a infasurat intr-un prosop si a iesit repede sa i le daruiasca batranei.
''Daca doriti , asteptati-ma maine in zori aici, va voi da paine calda si un ceai cald.''
Ochii femeii s-au luminat pentru o clipa , a acoperit hrana sub  haina si i-a rapsuns privind cerul: '' Stiam ca Dumnezeu a impodobit sufletul omenesc cu generozitate, altfel.... noi , cei necajiti n-am mai avea nicio sansa.''
Brutarul a plecat fluierand fericit. Era minunat sa daruiesti , mult mai minunat decat sa primesti, dar asta nu o putea simti decat un suflet generos.

Alte întrebări interesante