Limba română, întrebare adresată de andreialdea15, 8 ani în urmă

O întâmplare la bunici

Dau coroană


marcelpociumban: Adică să îți spun o întîmplare de la bunici?
andreialdea15: Ds
andreialdea15: Da
andreialdea15: O întâmplare petrecută la bunici scuzați-mă
andreialdea15: Fără dialog
andreialdea15: Cat mai aveți
andreialdea15: Va rog frumos sa îmi spuneți

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefyk2006
2

O întâmplare la bunici

Într-o săptămână am decis sa stau la bunici împreună cu verișoara mea mai mare. Într-una din zile eu și cu verișoara mea am fost trimise la magazin ca să cumpărăm pâine și niște dulciuri, dar nu exagerat de multe. Ajunse la magazin cumpărăm pâinea și niște batoane de ciocolata și ieșim în fata magazinului unde era pus un aparat în care trebuia sa bagi 50 de bani ca să primești o mingiuta. Normal ca eu împreună cu verișoara mea am fost atrase sa ne cumpărăm si aveam și noroc ne rămăseseră exact 2 fise de 50 de bani. Ne luam câte o minge și mergem acasă.

Următoarea zi de dimineață verișoara mea sa gândit sa se ducă la maga zic sa mai cumpere niște mingiute fără sa ma anunțe sau sa ma întrebe dacă vreau și eu. După cateva minute eu împreună cu bunica mea observam ca verișoara mea nu este prin zona nici în fata curti sau în spatele casei și începem sa ne panicam.

Trece ceva timp după ce am anunțat câțiva vecini și o găsim în fata casei cum se joaca cu o mulțime de biluțe, după mine erau cam 20 sau chiar 25. A fost o întâmplare foarte înfricoșătoare dar și amuzanta am crezut ca nu o sa o mai găsim, dar am început sa ne jucam și am uitat toate cele întâmplate. Sfârșit

Sper ca îți place scuze dacă sunt greșeli de ortografie doar ca scriu destul de repede și mda

Răspuns de marcelpociumban
1

Răspuns:Eu cînd eram mic/ă eram mai poznaș/ă, și mama fiind obosită mă trimis la bunici,eu vesel/ă m-am pornit la ei ,am ajuns cu bine m-am salutat cu ei,am mai vorbit,și la un moment dat bunica mă strigă

-,,Numele tău"

-ce e bunico

Îi răspund eu

-Dute terog pînă la vecini și roagăi să îți de-a o bucată de drojdie,că vreau să fac plăcinte

-Bine bunico

Îi spun eu și mă pornesc la vecini,

Am ești pe poartă,și am văzut niște prieteni jucînduse cu mingea, i-am rugat să îmi de-a o pasă și am început să mă joc cu ei,ne-am jucat pînă sa făcut seară,la un moment dat este bunica pe poartă și spune:

-După ce te-am trimis eu

Eu roșisem pe față și i-am spus cu glas liniștit:

După drojdie bunico, m-am luat cu joacă și am uitat

Și așa a făcut bunica plăcinte în acea seară

Explicație:

Alte întrebări interesante