Limba română, întrebare adresată de allez754, 8 ani în urmă

O intamplare la un targ de vechituri​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anamaria6652
3

Răspuns:

Florin merge la târgul de vechituri. Ii va fi greu sa se desparta de picturile mamei lui ,dar daca nu avea bani asta era singura soluție. Ajuns la târg isi ia o tarabă si aranjează frumos tablourile. Incepe sa puna prețurile si in acel moment vine Nenea Lucică:

-Ia uite Florine. Vinzi tablourile astea frumoase!

- Da Lucidă!

i-a uite ce frumos e acesta! Il cumpăr!

-Bine. 200 de lei.

-Ce? E jaf.

Nenea Lucică pleca si se duse la o altă tarabă. Cand se uita mai atent Florin vazu' 200 de lei pe tarabă și tabloul ca nu mai e. Asta va fi o întâmplare de neuitat pentru Florin.


allez754: narativă
allez754: E bună și asta dar narativă nu poți
anamaria6652: Ups
allez754: intreb
allez754: Am uitat sa precizez
Răspuns de Yanira
7

Răspuns:

Explicație:

Introducere: M am trezit cu un zâmbet larg pe buze...Era o zi însorită in care vantul adia lin miscand usor petalele florilor fragile de abia înflorite. Cerul avea irizatii de opal, iar mirosul de iarba proaspăt cosita se simțea de pe geam. Urmă sa merg la un târg de vechituri cu bunicul meu ,ca sa cumpărăm cate ceva pentru colecția noastră de obiecte antice de sute de ani vechime ...După câteva zeci de minute de mers cu masina am ajuns, acolo am văzut foarte mulți oameni care aveau de vânzare tacâmuri, mici piese din diverse electrocasnice sau autoturisme care probabil fuseseră dezmembrate. Dar lucruru care mi a atras atenția cel mai tare era o armură, mare ,putin ruginită dar foarte interesanta, deja trezise în mine plăcerea pentru istorie si lucruri care au aparținut oamenilor din alte timpuri. M am dus lângă ea sa o admir in de aproape, proprietarul a zis sa nu o ating pentru că este fragilă iar pisele din care era făcută puteau sa cada peste mine in orice moment...peste ceva timp armura a început să se miște, am crezut ca a înviat, sau ca este bântuită dar de fapt era doar un mic șoricel care își făcuse adăpost acolo .A fost o zi minunata pe care nu o voi uita niciodată.

Nu stiu daca compunerea e asa buna ,dar m am cam grăbit, daca sunt greseli de ortografie imi cer sczue

Sper ca te am ajutat


allez754: Mai ajutat mult
Yanira: Ma bucur
Alte întrebări interesante