Istorie, întrebare adresată de rockme, 9 ani în urmă

O lista a celor mai importante evenimente care au schimbat istoria (si anii daca se poate ✌)


Eu1200: a Romaniei?
rockme: a intregii lumi
rockme: chestii gen (revolutia industriala, primul razboi mondial)
Need8Help: uite singur tia-i raspuns (cele 2 razboaie mondiale) de la mine mai adaug experimentele atomice
rockme: le punem cap la cap si facem de.un referat ;)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Eu1200
2
1)Sabotajul norvegian(1943-1944)
2)Gripa spaniola(1918)
3) Expulzarea creștinilor din Japonia(1639)
4)Revolutia haitana(1791)
5) Conferința de la Bretton Woods(1944)
6) Războiul Crimeei (la mijlocul secolului al XIX-lea )
7)Amiralul Matthew Perry pune bazele comerțului cu Japonia În 1854
3) Scufundarea Titanicului



Povestea Titanicului e cunoscută în întreaga lume, dar anumite laturi ale acesteia au fost uitate. Tragedia scufundării Titanicului a avut un rol foarte important în răspândirea unei invenții fără de care lumea modernă nu ar mai fi fost la fel: radioul. După aprilie 1912, a devenit obligatoriu ca navele să posede un telegraf fără fir; în cele din urmă, radiouri au fost instalate pe toate navele. În scurtă vreme, invenția a început să fie folosită pentru transmiterea știrilor și, mai ales, a muzicii, prima formă modernă de entertainment la nivel global.

 

2) Războiul burilor

Cele două războaie ale burilor (dintre imperiul britanic și coloniștii olandezi din Africa de Sud) au avut loc între 1880-1881 și 1899-1902. Cel de-ai doilea război a avut consecințe mai importante, remarcându-se prin faptul că autoritățile britanice au capturat civili și i-au închis în lagăre de concentrare. Era pentru prima dată, în istoria modernă, când aceste lagăre erau folosite de un stat modern.



La acel moment, Imperiul German a criticat acțiunile englezilor, considerându-le o dovadă de slăbiciune, și i-a sprijinit în mod deschis pe buri. Atitudinea germanilor a contribuit, printre altele, la răcirea relațiilor dintre Imperiul Britanic și Germania, noua mare putere a Europei. Ostilitățile dintre cele două state și sistemele de alianțe pe care acestea le vor fonda se vor sfârși, în cele din urmă, cu izbucnirea Primului Război Mondial.

 

1) Moartea lui Ogodai

În 1241, Hanul Ogodai, liderul Imperiului Mongol și fiu al lui Gingis Han, moare. Cu puțin timp înainte de moarta sa, el aprobase un plan privind o invazie în Europa de Vest, al cărei primă țintă era Viena; urmau apoi Germania, Italia, Franța și Spania.

Eu1200: la ultimele trei am scris si urmarile
rockme: tare, mersi mult, pacea fie cu tine ✌✌
Eu1200: ce clasa esti?
rockme: a-X a * surprinzator* :)))
rockme: pariez ca tu a XII-a ;)
Eu1200: Nu
Alte întrebări interesante