Istorie, întrebare adresată de tofangabriela41, 8 ani în urmă

O mică compunere 15-25 de propoziţii "Ce ma împrisonat cultura şi lumea antică

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danielaflorinagaisea
0

Răspuns:

Parerea mea personala despre lumea antica este, in general, de bine. Cetatile si orasele- state erau bine organizate, conduse de oameni cinstiti.  Bune exemple sunt: Atena, Roma, Sparta, Babilonul. Cel mai impresionat sunt, insa, de educatie. Romanii si nu numai stiau cum sa isi educe copii pentru a ajunge adulti responsabili, in special invatandu-i de mici legile si regulile fundamentale. Inca un lucru care a ajutat la dezvoltarea lumii antice a fost comertul. Barbatii instariti din Atena se ocupau in cea mai mare parte a timpului numai de asta.  Atena era condusa de 2 arhonți – unul ca șef al administrației, celălalt al armatei - insa si de alte grupari precum Sfatul Batranilor.

De voie si de nevoie, Romani insa au creeat cel mai rezistent ciment, se spune chiar ca e mai rezistent decat cel din zilele noastre.

Lumea antica era plina de legende: de la Fondarea Romei, pana la Legendele Olimpului. Cele din urma ne demonstreaza ca grecii erau extrem de religiosi, iar romanii, folosindu-se de personalitatile Olimpiene grecesti, carora le-au schimbat numele, au luat si ei exemplul grecilor.

Alte întrebări interesante