Limba română, întrebare adresată de bibisor5, 9 ani în urmă

o scrisoara pentru toamna si pretentioasa ei frumusete

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sebastian999
1
Dragă Toamnă, îţi scriu câtva rânduri pe mormanul de frunze adunate în mijlocul grădinii.
Îţi mulţumesc că mi-ai adus coşuri pline cu fructe din care mama va pregăti dulceaţă şi pentru crizantemele ce au înflorit în mijlocul grădinii.
O dată cu sosirea ta va începe şi noul an şcolar. Aştept cu nerăbdare să-mi revăd colegii şi pe domnul învăţător. Anul acesta mi-am pus în gând să iau doar de „foarte bine” şi să particip la mai multe concusuri şcolare.
De ce plângi, toamnă dragă? Eşti tristă datorită păsărilor ce se pregătesc să-şi ia zborul spre locuri necunoscute? Sau din cauza florilor care, doborâte de frig, îşi apleacă fruntea spre pământ?
Nu fii tristă, Toamnă! Bucuria pe car o aduci copiilor o dată cu nceperea şcolii şi gospodinelor care-şi umple camra cu fel de fel de bunătăţuri ar trebui să te facă fericită. Grieraşul cântă pentru tine şi izvorul susură la cea mai mică adiere a vântului, mulţumindu-ţi frumos.
Îţi spun un secret: îmi doresc din toată inima să-mi aducă barza, când se va intoarce, la primăvară, un frăţior. Să am şi eu ci cine mă juca când nu sunt acaă părinţii, să impaet cu el jucăriile şi să ne plimbăm în parcul acoperit cu frunzele galbene.
Să nu mă uiţi, prietenă dragă! Stiu că faci multe minuni ca o zână bună ce eşti.
Alte întrebări interesante