Limba română, întrebare adresată de foamejaguaru, 8 ani în urmă

O scrisoare catre Romania in care sa impartasesti gandurile si sentimentele fata de acesta. Va rooggg!!!!


foamejaguaru: MS

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JsHat
1

Hei. Am scris scrisoarea din perspectiva unui roman plecat din romania în vacanta in alta tara. Sper ca e ok.

Draga Romania,

Aș vrea să-mi încep scrisoarea cu un ton vesel, să-ți mărturisesc cum m-ai fascinat prin originalitatea frumuseții tale, cum mi-ai captat privirea odată când eram copil și nu m-am putut dezlipi de tabloul de culori din fața mea de atunci, cum mi-am găsit rămășițe din propriul suflet în peisajele tale.

Dar, fiindcă sunt departe de tine, toată frumusețea ce odată ne lega strânși rămâne un vis neîmplinit. "Cum e să trăiești în străinătate, departe de Mine?" te întrebi probabil citind rândurile scrise de un alt om căruia i-ai pătruns în suflet.

Ei bine, aici, în străinătatea, verdele câmpulurilor tale nu mai e îngropat sub zeci de mii de flori colorate și roua sa nu mai strălucește sub căldura unui soare etern. Nici munții tăi înalți și albi nu se văd în depărtare, oricât de mult mi-aș încrunta privirea. Pădurea ta, coroană peste dealurile nesfârșite, este acum un produs al imaginației mele. Oricât de mult aș încerca să plasez imaginea ta peste ceața ce mă înconjoară, nu-ți văd lanurile de aur, nu-ți găsesc întinderea de ape și reflexia cerului în ea, iar cântecul tău e mort. Cântec de rândunele în zbor, de grauri sub umbra unui cireș; cântec de râu ce se zdrobește de stânci la vale; cântec de cuvinte și armonie, cuvinte cunoscute de la chipuri comune, un gând ce se risipește în unde : "Dragă limbă română, dragă Românie...".

M-am uitat în jurul meu și nu erai acolo, după cum ți-am descris. Așa că odată, am decis să fac ce mi-am făcut tu mie, și să mă privesc pe mine. Te-am căutat din nou, și te-am găsit în sufletul meu, ca alinare pentru dorul de tine.

Multumesc că nu mă lași să te uit!

Încă privindu-te de la fereastră,

Un român în vacanta.


foamejaguaru: Ms mult
JsHat: Cu placere!
Alte întrebări interesante