Limba română, întrebare adresată de andreey954, 8 ani în urmă

O scrisoare de plângere către o agenție de turism de minimum 150 de cuvinte, în care să te plângi de locație, de condițiile din hotel și de serviciile oferite. vă rog să mă ajutați dau coroană!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexia7732
1
Buna ziua ,
Ma scuzati de deranj,dar in urma cu 2 luni v-am contactat si mi-ati recomandat hotelul Luna din stațiunea Bran,m-ati informat ca este dotat cu tot ce trebuie si este inclus micul dejun.Cand am ajuns aici am avut o surpriza neplăcuta,curățenia lipsea,la fel si micul dejun si multe altele.Serviciile au lipsit,nu ne-a servit nimeni,nimeni nu a facut curatentia necesară.Hotelul este diferit in poze.Va rog frumos sa ma contactați!
Cu stima,doamna Popescu!
Răspuns de bunabinepa
1

Draga agentie,

Vreau sa va anunt ca agentia dvs de turism este cu totul nepotrivita pentru orcine.

Locul in care este construita, contine deșeuri aruncate si mirosuri neplacute , iar atractiile turistice nu sunt deloc "atractive". Pe langa asta, sunt pasari care canta in continuu la anumite etaje, fiind foarte deranjant.

Nu mai spun de conditiile din hotel. Mancarea este doar de un fel, si deobicei rece . Paturile sunt incomode, camerele sunt mult prea mici si friguroase, in baie apa nu e asa calda, plus ca abia functioneaza robinetele.

Serviciile pe care le oferiți nu sunt la un nivel performant, avand in vedere ca, persoanele care curata locurile in urma vizitatorilor, o fac insuficient de bine, de aceea gasesc multe locuri murdare. Exista mici magazine, unde oamenii nu fac niciun compromis si sunt intodeauna aspri, iar unii încearcă sa te oblice sa cumperi cat mai multe suveniruri.

In orice caz, ar trebui sa luati masuri, va rog.

Cu stima,

(numele tau)

sper ca te am ajutatt

coronitaa??

Alte întrebări interesante