Limba română, întrebare adresată de andreearusu06, 8 ani în urmă

Obiceiuri si tradiții ce au loc în europa

va rog măcar ceva mulțumesc <3​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mssy8
0

Sărbătoarea Paştelui înseamnă, pentru români, de cele mai multe ori, momente petrecute în familie, alături de cei dragi, aşezaţi în jurul unei mese îmbelşugate de unde nu lipsesc niciodată ouăle roşii, drobul şi cozonacii, iar în Europa tradițiile diferă de la țară la țară, unele dintre ele fiind printre cele mai ciudate.

În Elveţia, spre exemplu, are loc o tradiţie legată de apă unde fântânile din toate satele sunt decorate cu flori, panglici din hârtie colorate şi ouă vopsite.

În Elveţia, spre exemplu, are loc o tradiţie legată de apă unde fântânile din toate satele sunt decorate cu flori, panglici din hârtie colorate şi ouă vopsite.Dacă în Elveţia se celebrează apa, în Germania, cu ocazia Paştelui, se aprinde un foc imens, cu ajutorul brazilor rămaşi de la Crăciun. Flăcările marchează sfârşitul iernii şi triumful primăverii. În Duminica Paştelui, pentru germani, de pe masa festivă nu poate lipsi mielul, dar nici Osterlamm, prajitura în formă de miel.

În Elveţia, spre exemplu, are loc o tradiţie legată de apă unde fântânile din toate satele sunt decorate cu flori, panglici din hârtie colorate şi ouă vopsite.Dacă în Elveţia se celebrează apa, în Germania, cu ocazia Paştelui, se aprinde un foc imens, cu ajutorul brazilor rămaşi de la Crăciun. Flăcările marchează sfârşitul iernii şi triumful primăverii. În Duminica Paştelui, pentru germani, de pe masa festivă nu poate lipsi mielul, dar nici Osterlamm, prajitura în formă de miel.Să nu credeţi însă că tradiţia de a vopsi şi a decora ouă cu care se mândresc atât de tare românii este întâlnită doar la noi. Şi letonii sau ucrainienii sunt printre cele mai iscusite popoare în arta încodeierii.

În Elveţia, spre exemplu, are loc o tradiţie legată de apă unde fântânile din toate satele sunt decorate cu flori, panglici din hârtie colorate şi ouă vopsite.Dacă în Elveţia se celebrează apa, în Germania, cu ocazia Paştelui, se aprinde un foc imens, cu ajutorul brazilor rămaşi de la Crăciun. Flăcările marchează sfârşitul iernii şi triumful primăverii. În Duminica Paştelui, pentru germani, de pe masa festivă nu poate lipsi mielul, dar nici Osterlamm, prajitura în formă de miel.Să nu credeţi însă că tradiţia de a vopsi şi a decora ouă cu care se mândresc atât de tare românii este întâlnită doar la noi. Şi letonii sau ucrainienii sunt printre cele mai iscusite popoare în arta încodeierii.Potrivit tradiţiei, în România, începând cu Vinerea Mare, bărbaţii renuntă la treburile gospodăreşti şi îşi ajută soţiile la prăgatirea mesei festive.

În schimb, în Polonia, capul familiei nu are voie sa se implice în preprarea pâinii tradiţionale, pentru că aluatul nu va creşte, potrivit superstiţiei. De asemenea, în ziua de Paşti servesc supa Zurek ce conţine cârnaţi şi ciuperci.

În schimb, în Polonia, capul familiei nu are voie sa se implice în preprarea pâinii tradiţionale, pentru că aluatul nu va creşte, potrivit superstiţiei. De asemenea, în ziua de Paşti servesc supa Zurek ce conţine cârnaţi şi ciuperci.În Italia, cozonacul preparat special pentru Paşte are forma unui porumbel şi poartă numele Colomba Pasquale. În centrul ţării se fac şi pizzelle, un fel de pască.


andreearusu06: mersi dar am avut nevoie doar in europa
Răspuns de elliexzi
1

Cultura Europeană este bogată în obiceiuri și tradiții. Fiecărui stat din Europa I se atribuie o cultură proprie, diferită de celelălte, de astfel și obiceiurile și tradițiile sunt diferite. O tradiție foarte importantă pentru aproape fiecare european este Crăciunul. În fiecare țară, există numeroase credințe legate de acest eveniment. Aproape tot continentul Europa sărbătorește Crăciunul prin colindat, venirea Moșului, împodobirea bradului, multe cadouri dăruite celor dragi și desigur, făcând mâncare, care la fel diferă de la o zonă la alta. Tradițiile și ele diferă de la o țară la alta: În unele țări, cadourile sunt aduse de Moș Crăciun pe 25 decembrie, în alte părți sunt aduse de Sfânta Lucia pe 13 decembrie, în unele țări se construiește șcena Nașterii lui Iisus, iar în altele, nu.

Mai poți să scrii despre Paște si orice altă tradiție, care la rândul ei, vine cu obiceiuri diferite.


andreearusu06: mersi mult
Alte întrebări interesante