Observa imaginea de mai jos și ordonează pe axă etapele ciclului de dezvoltarea la om.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Buna!
Explicație:
etapele ciclului de dezvoltarea la om.
Copilaria (0-10 ani)
Preadolescenta (10-15 ani)
Adolescenta (15-18 ani)
Tineretea (18-35 ani)
Maturitatea (35-60 ani)
Batranetea (60-> ani)
# Copilaria
Copilaria este prima etapa. Ea pune bazele intregii vieti. In prima parte a copilariei (pana la 3 ani) copilul invata sa mearga, sa vorbeasca etc. Este de asemenea si cea mai frumoasa perioada din toata viata. Intr-a II-a parte a copilariei (de la 3 la 10 ani) cresterea este mai inceata.
# Preadolescenta
Preadolescenta este varsta cuprinsa intre 10 si 15 ani. Preadolescenta este varsta schimbarilor. La aceasta varsta copilul are alte prioritati. Cpilul nu se mai joaca atat de mult, jocul fiind inlocuit de invatatura, si chiar daca o face arealte jucarii (moduri de distractie) cum ar fi: T.V, P.C. etc.
# Adolescenta
Adolescenta este perioada de varsta cuprinsa intre 15 si 18 ani. Adolescenta este varsta marilor descoperiri. In aceasta perioada copii incep sa capete independenta.
Tineretea
Tineretea este perioadada de varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani. In tinerete omul isi termina studiile, isi alege profesia, intra in campul muncii. In tinerete omul isi formeaza familia si incepe sa se ocupe de cresterea si educatia propriilor copii.
# Maturitate
Maturitatea este perioada cuprinsa intre 35 si 60 de ani. In acesta perioada omul isi desavarseste pregatirea profesionala iar activitatea sa ajunge la apogeu. Spre sfarsitul acestei perioade, de regula, omul iese la pensie si devine bunic.
# Batranete
Batranetea, cand este ca o daramatura pe care timpul n-a apucat sa-si puna patina, este urata. Batranetea poate insa sa fie si frumoasa: cand este ca o "ruina" framantata de vreme si in care simti palpitand trecutul. Batranetea urata e un trecut care "a fost". Batranetea frumoasa e un trecut care "traieste".