Istorie, întrebare adresată de davidbondarul, 8 ani în urmă

observați cu atenție imaginile de mai jos, apoi identificați materialul ,tehnica de confecționare și utilitatea obiectelor ilustrate .va rog este urgent !!!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anyann
4

Răspuns:

Explicație:

1. Material: din fotografia atasata, mie imi par a fi prezentate doua topoare de bronz (bronzul este un aliaj obtinut din arama/cupru in proportie de 90%+ cositor sau plumb in proportie fe 10%. Cositorul sau plumbul se adauga aramei pentru a obtine un aliaj mai tare, mai rezistent, intrucat cuprul este un metal moale si armele, uneltele prelucrate din acest metal s-ar fi deteriorat mult prea usor)

2. Tehnica: de obicei metalele se topeau in cuptoare special construite, se amestecau in recipiente numite creuzete, iar apoi se turnau in matrita ( forma). In general procedeul de turnare a bronzului se facea prin tehnica "cerii pierdute" (se confectiona din ceara moale obiectul care se dorea a fi obtinut, ceara se sigila intr-un invelis de lut, iar peste ceara se turna usor metalul topit. Ceara se elimina, iar metalul lua forma initiala a acesteia)

3. Utilitate: topoarele de bronz au fost folosite pentru diverse activitati: vanatoare, taiatul lemnelor, destelenire si defrisarea viitoarelor terenuri agricole sau chiar ca arme in lupte.

Alte întrebări interesante