Limba română, întrebare adresată de pisi4511, 9 ani în urmă

OFER 100 PUNCTE!!!Si COROANA! povestiţi pe scurt cartea pânza charlottei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Sanzimaria
3
                                                      Panza charlottei

In aceasta carte,personajul principal este un porcusor care traia la ferma si incerca sa isi faca prieteni. El locuia langa o gasca si un sobolan. 
Intr-o zi acesta auzi un glas subtire care se doved a fi glasul paienjenitei (charlottei). Ei devenira buni prieteni si intr-o zi porcusorul fusese dus la un targ impreuna cu paienjenita si sobolanul. Acolo castiga premiul intai pentru cel mai special porc. Din pacate paienjenita charlotta era pe moarte si in cusca porcusorului isi facu un cocon plin cu puii ei. Porcusorul ii vazu acasa pe numerosii puiuti si se ruga de ei sa mai ramana langa el. Intr-un sfarsit langa purcelus au ramas 3 paienjenite care vor fi prietenele lui.
Răspuns de nyctophille
6
Fern, o fetiţă de opt ani salvează de la moarte un pruceluş, Wilbur, pe care îl hrăneşte cu biberonul o perioadă.Pe urmă purceluşul e vândut unei familii care îl îngraşă pentru iarnă. Ar fi ajuns bietul Wilbur pe masa de Crăciun a noilor stăpâni dacă n-ar fi remarcat-o pe Charlotte, păienjeniţa care îşi avea pânzele în coteţiul lui. Aceasta îl salvează pe noul prieten cu ajutorul pânzelor ei pe care scrie tot felul de vorbe bune pentru Wilbur precum "Âsta da, porc!" "Teribil" şi "Strălucitor", de care oamenii ajung să se minuneze, iar Wilbur devine celebru.
Ajung la târg unde Wilbur este admirat şi premiat pentru pânzele lui Charlotte.Păinejeniţa îşi depune ouăle şi moare în coteţul de la bâlci a lui Wilbu. În semn de mulţumire, purceluşul ia săculeţul cu ouă cu el să şi salvează puii. Aceştia se nasc primăvara, majoritatea pleacă, câţiva râmîn să îi ţină de urât lui Wilbur.
Cu toate acestea, Wilbur îşi va aminti mereu de prietena sa Charlotte .
Alte întrebări interesante