Limba română, întrebare adresată de Matgat, 9 ani în urmă

Ofer 54 de puncte pentru cea mai frumoasa compunere de o pagina titlu la alegere sa contina 5 predicate nominale 1 nume predicativ multiplu 5 predicate verbale verbe la toate modurile subliniati predicatele np multiplu modurile.


Matgat: Daca scrieti prosti pt a lua puncte raport asta ie o prostie ca ala ce inseamna predicat daca sti raspunzi daca nu nuu! Si punct

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vladcatalin78
1
Viata este surprinzatoare ( surprinzatoare= nume predicativ) Ceea ce voi relata , s-a intamplat in timpul unei vacante de vara, petrecute la bunici. Copilaria este frumoasa, ( predicat nominal) gandeam in timp ce ma plimbam pe ulitele satului. Vremea era perfecta ( predicat nominal), soarele ma mangaia pe crestet, peste tot culori vii, ca o serbatoare inchinata vietii. Plimbandu-ma la intamplare, pe ulita simpla si linistita ( predicat nominal), am zarit un batranel, sezand pe o banca, in fata casei vechi ( predicat nominal) . Imi facu semn sa ma apropii, ceea ce ma surprinse. Privindu-l de aproape, observai ca batranul era garbovit, alb in par, dar cu o privire albastra blanda, inteleapta ( predicat nominal). Ma ruga sa iau loc langa el, pe banca . "Stiu ca mai am putin si voi pleca la Dumnezeu", imi spuse, "de aceea vreau sa-ti povestesc ceva despre mine". Viata mea lunga ( predicat mominal), imi pare acum o zi. Totul a trecut asa de repede, spuse privind spre cer. Apoi, dupa cateva clipe de tacere, incepu sa-mi vorbeasca despre tineretea sa. Luptase in razboi, in Rusia. Toti colegii lui fusesera luati prizonieri si impuscati. Reusise sa fuga printr-o padure, pana cand ajunse la o casa. Atunci de opri. Ii era greu sa-si stapaneasca emotiile.... Ajuns la acea casa, observa ca este nelocuita. Deodata, auzi un zgomot usor venind din pivnita casei. Se apropie usor, si scoase o grenada, cu gandul de a o arunca in pivnita. Puse mana pe usa pivnitei, vrand sa o ridice si sa arunce grenada....dar....ceva il opri. Ceva ii spunea ca nu e bine. Desi era fugar, in plin razboi, ceva in adancul sufletului il determina sa nu arunce grenada.Urma iarasi o pauza, fiindu-i greu sa-si stapaneasca lacrimile care-i curgeau batranului pe fata. Puse grenadavla loc. Ridica usa beciului, iar inauntru, ghemuiti unul intr-altul, zari...copii....multi copii....beviul era plin de copii nevinovati. Acum lacrimile ii curgeau paraiempe fata.... Imi spuse, ca o concluzie pentru toata viata : stiu ca voi pleca in curand, darbplec impacat, linistit...Dumnezeu nu m-a lasat sa arunc grnada care at fi ucis toti acei copii...sunt atat de rericit, pentru asta, imi spuse.... Imi luai ramas bun si, la cativa pasi gasi, in tarana , o piatra in forma perfecta de inima.

Matgat: Titlu
Matgat: ??
Matgat: ??...
vladcatalin78: Viata este surprinzatoare
vladcatalin78: Esteno intamplare reala. Sper sa te ajute,succes
Alte întrebări interesante