Limba română, întrebare adresată de IceCream, 9 ani în urmă

Opinia 10 -15 randuri despre importanta salii de clasa in formarea unui elev


madalyn: liceu?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Matematicianul1111
1
In viziunea mea ,o clasa curata este oglinda elevilor care invata in ea (proverbul: spunemi unde stai ca sati spun cine esti) . Prin ea noi singuri ne caracterizam in mod indirect prin mediul in care traim si ne desfasuram activitatea.

Matematicianul1111: cu placere.:)))
Răspuns de madalyn
2
 Aspectul si dotarile salii de clasa sunt foarte importante in dezvoltarea si formarea unui elev .In clasa trebuie sa se tina seama de :
- dispunerea mobilierului;
- vizibilitatea;
- pavoazarea.Mobilierul trebuie sa fie simplu, functional si  durabil.
 Lipsa de motivare, plictiseala, oboseala, ignorarea ,agresivitatea si violenta sunt consecintele unui management defectuos. Invatatorul trebuie sa se raporteze la cei pe care ii educa, sa stabileasca relatii de cooperare atat cu copiii cat si cu parintii .Invatatorul trebuie sa planifice activitatile cu caracter instructiv-educativ, sa determine sarcinile si obiectivele pe variate niveluri, sa organizeze activitatile clasei, sa indrume elevii pe drumul cunoasterii, sa ii motiveze cu aprecieri verbale si nonverbale, consiliaza elevii, etc. Invatatorul este considerat un conducator de grup, preocupat de profilul social, climatul emotional si identitatea grupului. 
Alte întrebări interesante