Limba română, întrebare adresată de Catutza1, 9 ani în urmă

opinia privind importanta si respectarea de catre elevi a regulamentului scolar

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de boitosalexandra
65
Opinia mea este ca regulamentul ar trebui respectat de elevi, deoarece este un act prin care se impune disciplina. Daca acest act nu ar fi fiecare elev ar face de toate fara sa fie pedepsit.
Un argument in favoarea acestei opinii este faptul ca un elev care a facut o nazbatie trebuie sa fie pedepsit conform normelor. Stiu ca regulamentul scolar este facut in general de fiecare scoala si impune disciplina si respectarea unor decizii luate de cadrele didactice impreuna cu directorul.
Un alt argment in favoarea acestei opinii este faptul ca acest regulament este foarte important mai ales in randul elevilor neascultatori, deoarece ei nu pot sa spuna ca colegul lor care a facut aceeasi nazbatie ca el a fost pedepsit mai putin aspreu decat el pentru ca se actioneaza conform regulamentului.
In concluzie, pot spune faptul ca este foarte important regulamentul scolar,deoarece le arata elevilor sanctiunile pe care le vor lua daca nu se vor purta exemplar.
P.S. Sper ca te-am ajutat
Răspuns de Nicole2000
30
In opinia mea elevi ar trebui sa respecte regulamentul scolar pentru ca
1.Şcoala este o instituţie deosebit de importantă, unde copiii îşi petrec cel puţin o treime din timpul lor activ. În cazul în care în această instituţie se comit abuzuri împotriva minorilor, ea nu-şi poate atinge scopurile, lipsindu-i pe copii de un drept elementar, inalienabil: dreptul la educaţie,de aceea copii trebuie sa respecte regulile scolii.

Nicole2000: Cu placere,dar de ce ai intrebat asta?
Alte întrebări interesante