Limba română, întrebare adresată de imanatimu, 8 ani în urmă

Parintii sunt un model pentru copil?
Argumentati​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mayacnvga
1

Răspuns:

Părinții sunt un model pentru copii, aceasta este o afimartie. Deoarece sunt tradiții din generație în generație. Dacă un părinte este rău la suflet și copilul va fii. Copilul învață în domeniul în care se dezvolta.


imanatimu: mai poti dezvolta te rog
imanatimu: inca vreo doua idei, asta deja scrisesem
mayacnvga: părinții sunt modelul copiilor, copii pot face alegerea lor, sa fie ca și părinții sau sa fie mai buni decât părinții.
imanatimu: mersiult
mayacnvga: cu drag îmi pare rău că la ora aceasta faci teme
imanatimu: am terminat)
imanatimu: asa le fac de obicei)))))
mayacnvga: oh super eu nu pot sa dorm acum mâine am test
Răspuns de crinairin
1

În opinia mea, părinții sunt cei care privesc parcursul vieții copilului, oferindu-i iubire, sprijin, educație, încredere și un mediu unde se poate simți în siguranță.

Cred că ei au datoria morală de a-l lua pe copil sub aripile protectoare, ferindu-l de tot ceea ce înseamnă răutate, pericol și de a-l învăța despre tainele vieții. Prin imitație, copilul preia din atitudinile, comportamentele și concepțiile părințiilor săi. Spre exemplu, într-o familie unde copilul este neglijat, tratat cu indiferență, acesta ar putea să se simtă abandonat, nesigur, spre deosebire de un copil care are parte de afecțiunea și grija necondiționată a părinților.

Părinții sunt o sursă de inspirație pentru copil, iar fiecare gest, acțiune, vorbă va determina un comportament al copilului. Fiecare familie se ghidează după anumite valori pozitive precum bunătatea, loialitatea, sinceritatea sau negative, cum ar fi agresivitatea, egoismul, intoleranța.

Se cunoaște faptul că violența în familie are efecte nefaste asupra sănătății copilului. Pe lângă impactul emoțional, mai târziu, un copil care își vede părinții abuzivi, riscă să devină agresiv la școală, în societate. De altfel, atunci când suntem fericiți sau plângem, când ne construim idealuri sau ne lovim de obstacole, părinții sunt cei care ne așteaptă cu priviri calde să ne îmbrățișeze, să ne aline sufletele. Din păcate nu toți părinții sunt iubitori, deși fiecare copil are dreptul de a fi și a se simți iubit.

Sunt de părere că educația părinților sau a celor care ne îngrijesc este un pas foarte important în dezvoltarea noastră personală. De asemenea, părinții pot avea influență în alegerea carierei copilului.

Așasar, timpul petrecut în familie, atenția și iubirea necondiționată contribuie la educația copilului, părinții fiind primele modele din viața sa.

Explicație: Am folosit conectorii specifici argumentației. Poți adăuga exemple din experiența ta personală, să descrii de ce îi consideri pe părinții tăi modele. Sunt doar câteva idei. Le poți dezvolta mult mai frumos. Succes!


imanatimu: multumesc dar e tarziu deja
Alte întrebări interesante