Limba română, întrebare adresată de Davidfff, 8 ani în urmă

Partea a II a (24p) Alcătuieşte, în 150-200 de cuvinte, o compunere narativ-descriptivă, în care să îți imaginezi o continuare a textului citat la Partea I. In compunerea ta, trebuie: să relatezi o întâmplare, respectând succesiunea logică a faptelor: să utilizezi două imagini artistice diferite: - să respecţi structura specifică tipului de compunere cerut: să ai obligatoriu numărul minim de cuvinte precizat.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de flaviucosan0
6

Răspuns:

După ce a intrat în grădina secretă a văzut o mulțime de lucruri noi pentru ea. Toată grădina era pe dos față de cum era lumea în realitate. Și anume: flori care zburau ca să colecteze polen de la albine, ca mai târziu să-l poată transforma în miere, fântâni care erau pe acoperișul grădinii și curgeau apa din ele și multe lucruri dubioase.

       Nu existau doar lucruri frumoase, existau și lucruri rele în partea opusă a grădinii, numită și partea întunecată. Mary, hotărî să meargă acum în partea întunecată, odată ce a văzut partea frumoasă. 

       Nici bine nu a trecut de bariera ce despărțea partea frumoasa de partea întunecată ca deja a început sa o urmărească liliecii. Mary, speriându-se destul de tare a fugit unde a văzut cu ochii și a nimerit într-un lan de porumb. Însă, acolo a dat de o sperietoare ce a speriat-o și mai rău și a ieșit din lanul de porumb, fugind spre râul care o putea duce înapoi la partea frumoasă. Sărind direct în barcă a început sa vaslească cât de tare a putut.

         Ajungând în mai puțin de 5 minute în partea frumoasă, a hotărât să nu mai meargă pentru următorii 10 ani în partea urâtă, explorând doar partea frumoasă.

BAFTĂ!

 

Alte întrebări interesante