Matematică, întrebare adresată de QEXKUS, 8 ani în urmă

Patru elevi efectueaza calcului (2+radical din 3)^2+(2-radical din 3)^2 si obtin rezuktatele inregistrate in tabelul urmator:
Vreau si rezolvarea pls

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 102533
32

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

(2+√3)²+(2-√3)² = folosim formula :

a²+b² = (a+b)²-2·a·b , unde a = 2+√3 ; b = 2-√3 =>

= (2+√3+2-√3)² - 2·(2+√3)(2-√3) =

= 4²-2·(4-3) = 16-2 = 14

Codrin a raspuns corect.

Varianta II , calculam direct:

(2+√3)²+(2-√3)² = 4+4√3+3+4-4√3+3 = 8+6 = 14


darius5453: mersi de răspuns că nu știam cum să-l fac dar mie mi-a dat andrei
Alte întrebări interesante