Limba română, întrebare adresată de comsagheorghita, 8 ani în urmă

PLAN DE ÎNTREBĂRI 1. De unde provine buburuza, această dragita insectă 2. Sub ce denumiri mai este cunoscută buburuza în România? 3. De ce este buburuza atât de îndrăgit grădinari şi de agricultori? 4. Cum arată o buburuză? 5. Câte specii de buburuze există? 6. Ce se întâmplă cu buburuza iarna? 7. Cum se apără buburuza? ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TaniaT
12

Informații în legătură cu buburuza avem mai jos:


1. De unde provine buburuza?

Buburuza provine din medii de viață diferite. Spre exemplu, poate proveni din: păduri, pajiști, petice de buruieni sau grădini, zone rurale și urbane.

2. Sub ce denumiri mai este cunoscută buburza în România?

În România, buburuza se mai numește gărgăriță, mămăruță sau chiar măriuță.

3. De ce este buburuza atât de îndrăgită de grădinari și de agricultori?
Grădinarii și agricultorii îndrăgesc buburuzele pentru că sunt un insecticid natural pentru terenurile lor. Acestea consumă afide și acarieni, insecte dăunătoare pentru plante.

4. Cum arată o buburuză?

Buburuzele au corpul în formă semisferică. Majoritatea nu depășesc 12 mm în lungime. Au două seturi de aripi, setul exterior fiind compus dintr-o carcasă dură pentru protecție, iar cel inferior este folosit pentru a zbura. Buburuzele pot avea diferite culori pe lângă obișnuitul roșu cu pete negre. Unele sunt colorate în negru, gri, alb, maron, roz și albastru. Pot avea dungi, dar altele nu au deloc marcaje.

5. Câte specii de buburuze există?

Există în jur de 5000 de specii de buburuze.

6. Ce se întâmplă cu buburuza iarna?

Buburuzele hibernează pe parcursul iernii, retrăgându-se sub frunze uscate sau în diferite crăpături de pietre sau copaci.

7.Cum se apără buburuza?

Pentru a se apăra de prădători precum păsări, rozătoare, insecte și alte reptile, buburuza elimină de la încheieturi un lichid galben și urât mirositor. Există și sanșa ca aceasta să se prefacă moartă pentru a scăpa de pericol.  

Mai jos vei găsi un link cu exemple de lanțuri trofice care te va ajuta să identifici pe ce scară se află buburuzele. Îți reamintesc că numele lor științific este „coccinellidae”.

https://brainly.ro/tema/49966

Spor la teme!  

#SPJ1


comsagheorghita: mersiii
comsagheorghita: vrei coroana?
comsagheorghita: meriti la cat ai scris
Alte întrebări interesante