Ed. tehnologică, întrebare adresată de valentin111valentin, 8 ani în urmă

plante floricole perene ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Andreas1234
2

Răspuns:

lalele ,mac oriental , salvie

Răspuns de sara9860
1

Răspuns:

Plante perene de grădină sunt cele care cresc și înfloresc din aceeași rădăcină sau din același bulb mai mulți ani.  Aproape toate aceste plante perene sunt rezistente și se dezvoltă frumos fără o îngrijire specială.  Din categoria de plante perene de grădină face parte trandafirul, dar și laleaua, crinii și zambilele, hortensia, bujorul și gladiolele.  Plante perene sunt și ghioceii și brândușele. Unele înfloresc în primul an după plantare, altele abia în al doilea an de viață când ajung la maturitate (trandafirul, hortensia, crinii).  Partea bună în cazul lor este că nu este nevoie să fie replantate, partea mai puțin bună este că durată de înflorire este, de regulă, de scurtă durată.  Soluția este să le combini astfel încât să te bucuri de flori în grădină tot timpul.

Plante perene de grădină și legea compensației

O altă caracteristică a acestor plante perene de grădină este că au flori colorate, că paletă coloristica este diversă pentru fiecare soi de floare în parte, iar florile sunt foarte parfumate.  Legea compensației și principiul echilibrului în natură funcționează perfect în cazul lor. Durată relativ mică a florilor este compensată de rezistentă și capacitatea de înflorii an de an, de parfum și culoare.

Există și plante perene de grădină ale căror flori durează mult sau care înfloresc în mai multe rânduri. Trandafirul este cel mai bun exemplu.  În schimb lalelele înfloresc pentru o scurtă perioadă de timp, primăvară. La fel narcisele și zambilele. Din categoria florilor delicate de primăvară fac parte și lăcrămioarele, unele dintre cele mai parfumate plante perene de grădină.

Alte întrebări interesante