Limba română, întrebare adresată de costi219, 8 ani în urmă

PLS AM NEVOIE EXTRAORDINAR DE RAPIDDDDD SI SA FIE DE 150 CUVINTE PLS DAU COROANA DOAU DE TOATE

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mariiaa10
1

Răspuns:

Azi, 1 iunie 2021

Stau pe canapeaua din sufrageria bunicilor si ma holbez la peretii albi. Nu imi gasesc absolut nimic de facut, nici nu stiu de ce m-au trimis parintii aici, in pustietatea pustietatilor. Nici macar copii cu care sa ma joc nu sunt, sunt doar batranei pe care trebuie sa ii salut politicos de fiecare data cand ii vad si sa fiu atenta ca nu cumva sa stau prea mult in preajma lor, ca sa nu se puna la taclale cu mine. Bunicul este plecat acum iar bunica este in bucatarie si pregateste delicioasa ei tarta cu mere. Ma duc pana acolo sa imi iau o bomboana cu ciocolata dar bunica ma opreste si ma roaga sa urc pana in pod sa ii aduc o plasa cu zahar fiindca a ramasa fara. Fac intocmai si, ajunsa acolo ma urc pe scarita pentru a ajunge la raftul cu zahar. Nu dau de el, ci vad o pisicuta din lemn mat, vopista in albastru. De-odata, imi vine in minte o imagine vaga cu mine, de cand aveam vreo 3 ani, stand pe canapea alaturi de mama si bunica, jucandu-ma cu pisicuta. Off, de-ar mai fi acele vremuri. Incep sa plang fara zgomot. Nu stiu daca lacrimile ce imi curg pe obraji sunt de tristete sau fericire. Observ ca jucaria nu mai are un piciorus. Ah, imi amintesc. Ma jucam cu ea la etaj si din greseala i-am dat drumul, a cazut si i-a cazut si piciorul. Imi amintesc ca mama a incercat sa il lipeasca la loc insa in zadar. Zambesc. Dar apoi ma apuca din nou plansul.  

Sper ca te-am ajutat. Nu am avut timp sa pun si diacrticele, imi pare rau. Sa-mi spui te rog daca am scris ceva gresit sau daca mai ai nevoie de ajutor.

Răspuns de Komisarul
0

Răspuns:

 Da, frumos de realizat!

Astazi 23.02.2021, am fost la bunici pentru a le  duce cateva  legume si alimente necesare zilelor urmatoare Urmeaza ca bunica sa faca clatitele care imi plac la nebunie, asa ca, astept!!!

 Ca sa nu ma plictisesc, m-am dus in camera de zi incercand sa streg parful. Am deschis fara sa vreau sertarul cu amintiri  si... surpriza! Am gasit caciulita mea alba, crosetata de bunica, cand aveam 3 ani. Doamne, ce frumoasa eram cu caciulita asta! Imi aduc aminte ca bunica mi-a dat-o cadou de ziua mea si eram fericita  _la vremea aceea ma incantau mai mult dulciurile si jucariile_ ca voi arata "altfel" decat prietenii mei de la gradi, care nu aveau bunici asa de talentate ca a mea. UIte, caciulita mea este inca alba, miroase frumos si si-a pastrat aceiasi  frumusetea ca acum... ani Parca mi-a trezit nostalgia acelor ani, cand nu aveam nicio grija, cand jocul era activitatea mea preferata si singura, cand... stai, stai ca ma striga bunica!

Sunt gata clatitele!

Explicație:

.


Komisarul: Din doua raspunsuri, poti alege ceea ce te intereseaza!
Alte întrebări interesante