Fizică, întrebare adresată de alenrobaby, 8 ani în urmă

Poate sa imi raspunda cineva la urmatoarele imtrebari ?​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sdariana
1
  1. O mărime fizică este o proprietate a unei stări sau a unui proces ale unui sistem fizic, care este observabilă și măsurabilă [1], deci exact cuantificabilă. Exemple de măsurabile sunt: spațiul, timpul, temperatura, forța, presiunea, ș.a.m.d. Mărimea fizică are o determinare cantitativă (valoarea numerică) și una calitativă (unitatea de măsură). Mărimea fizică este exprimată uzual ca un produs între valoarea numerică și unitatea de măsură (descrierea lui Maxwell
  2. Un scalar este un element al unui corp care este folosit pentru a defini un spațiu vectorial. O cantitate descrisă de mai mulți scalari, cum ar fi direcția și modulul, se numește vector.
  3. În matematică și fizică, un vector este un concept și un element al unui spațiu vectorial. Pentru cazurile diferite ale diferitelor spații vectoriale, vectorii au primit nume specifice.
  4. Vectori liberi, vectori alunecări, vectori legați (sper)
  5. . Definiția G6: Vectori opuși
  6. Definiția G6: Vectori opuși Spunem că vectorii \overrightarrow{u}=a\overrightarrow{i}+b\overrightarrow{j} și \overrightarrow{v}=c\overrightarrow{i}+d\overrightarrow{j} se numesc vectori opuși, dacă:
  7. i. au aceeași direcție;
  8. ii. au sensuri opuse;
  9. iii. au aceeași lungime.
  10. au aceeași lungime.Cu alte cuvinte, vectorii \overrightarrow{u}=a\overrightarrow{i}+b\overrightarrow{j} și \overrightarrow{v}=c\overrightarrow{i}+d\overrightarrow{j} sunt opuși, dacă au coordonatele opuse, adică a=-c și b=-d.
  • 6. Definiția G7: Vectori coliniari
  • Doi vectori care au aceeași direcție se numesc vectori coliniari. Altfel, ei sunt vectori necoliniari.

Nu ai făcut poza bine,așa că nu am cum să te ajut la celalalte exerciții,scuze.

Sper că te-am ajutat! =)

Alte întrebări interesante