Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

POLIS-UL GREC

1 .care sunt ocupatiile grecilor ?

2 . ce inseamnā colonizare ?

3. ce este metropola ?

4. unde intemeiază grecii colonii?​


va rog frumos !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de luluu4593
1

Răspuns:

1.mestesuguri ,comerț, politica,creșterea animalelor

2. Colonizarea se referă la acel moment când o țară și aduna armata și merg sa exploreze locuri nepopulare urmând ca teritoriul respectiv să fie ocupat de țară respectivă .Spre exemplu sau altă definiție ar fi " A popula o țară sau o regiune cucerită cu oameni aduși de pe alte teritorii sau din alte țări".

3.Metropola- Reprezintă un centru urban de dimensiuni mari ,foarte dezvoltat economic. politic și cultural ,fiind centrul unei țări sau unei regiuni ,având un rol important în relațiile regionale și internaționale.

4.Colonii-aşezări sau de populaţie care sunt definite prin transferul important de populaţie şi preocuparea pentru punerea în valoare a teritoriului agricol. Acest tip de colonii se particularizează prin tendinţa de a întemeia subcolonii, deci de a extinde teritoriul rural. Exemple de asemenea colonii agrare rămân Megara Hyblaea, Siracuza, Gela, Leontinoi, Metapont etc.

Condiţia esenţială pentru crearea unei colonii – aşezare o constituia identificarea unui teren nelocuit sau foarte slab locuit, în care să nu existe o populaţie indigenă capabilă să opună o rezistenţă faţă de noii veniţi. Cu alte cuvinte, de la început, se stabilea o relaţie obligatorie între colonie (apoikia) şi teritoriul său rural (chora). Se urmărea crearea condiţiilor pentru controlarea teritoriului luat în proprietate. Nu este însă unica condiţie necesară. Evoluţia coloniilor agrare, politica de întemeiere a subcoloniilor arată că raportul colonişti-indigeni este, în realitate, mai complex. Nu numai în Occident, dar şi în cazul coloniilor din Marea Negară este evident că dincolo de teritoriul aflat în proprietatea apoikiei, existenţa unei zone intens populate, care să ofere şansa unor contacte comerciale permanente cu localnicii este obligatorie. Vallet operează cu conceptul de retroterra pentru a defini acea „ţară” indigenă aflată în relaţie specială cu colonia. Trebuie reţinut că asemenea „ţări” indigene nu trebuiau să depăşească un anume grad de organizare, grecii evitând, sistematic, zonele cu o structură politică înaltă cum erau Etruria sau Egiptu

     

Explicație:

Coroana?

Alte întrebări interesante