Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Pornind de la cuvintele urmatoare :barca, panze, furtuna, valuri, panica, naufragiu, insula, SOS. Realizati o compunere cu titlul naufragiul.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bianca1124
1
Intr-un an, pe cand eram mai mic, am plecat cu o barca cu panze impreuna cu tatal meu pentru o zi de odihna. Valurile erau destul de mari, iar norii anuntau o furtuna. Dupa inceperea acesteia noi ne-am panicat, iar agitatia se facu simtita si in apa. <br />Un val imens ne lovi barca, iar noi am naufragiat pe o mica insula.<br />Acolo,dupa multe greutati am putut aprinde un mic foc pentru a putea ajutorul oamenilor.<br />Semnalul SOS a ajuns pana pe malul celalalt al apei si asa o echipa de salvare ne-a recuperat la timp din frigul si umezeala aceea.<br />Acest naufragiu m-a ajutat sa vad rolul echipamentului special pentru o calatorie cu barca.<br /><br /><br /><br /><br />cam asta e, mai poti adauga idei si cuvinte pentru a face-o mai "bogata" sau daca ai nevoie de un anumit spatiu. sper ca ti-am fost de ajutor

bianca1124: acolo ar fi venit aliniat
bianca1124: cu placere
bianca1124: poftim?
bianca1124: mersi
bianca1124: aaa
Răspuns de ralukamemesclass
1
odata am fost cu parintii mei pe o barca in vacanta.cand a început să bată vântul ,panzele s'au rupt.in curand a inceput o furtuna groaynica,cu valuri mari si puternice ce usor usor distrugeau barca.la un val foarte puternic,barca s'a intor pe dos.am inghitit atat de multa apa ca am lesinat.cand m'am trezit,eram singur pe nisip,ud si murdar.parintii mei nu mai era.s'au pierdut pe mare.pe acea insula,ploua in fiecare seara si era foarte frig noapte.in curand am reusit sa fac un foc,deci a devenit mai placut.intr'o noapte mi'a venit o idee,iar a doua yi am realizat'o.am dat foc la niste varfuri de copaci astfel incat,de sus,apareau literele SOS. in curand un elicopter s'a oprit si m'a luat.acolo o doamna draguta m'a ingrijit,si m'a intrebat cate zile am stat in naufragiu.atunci nu am stiut ce sa raspund.

Alte întrebări interesante