Limba română, întrebare adresată de andreeaandreea1739, 8 ani în urmă

Povestea locului începe, absurd, pe vremea lui Ceaușescu: „Ne aflăm pe fundul lacului. Ceaușescu, în grandomania lui, și în planurile lui de a schimba Bucureștiul, a proiectat un lac. Lac care a rămas nefinalizat. A început să-l construiască prin 1984-1985, an în care a început să și demoleze Mînăstirea Văcărești, monument de arhitectură brâncovenească, cred că cea mai mare mînăstire din zona asta a Europei. Au construit cam în proporție de 90%, pentru că au venit evenimentele din decembrie ’89 și zona a rămas nefinalizată. Au pus apă în lac, dar nu din lacul Mihăilești, cum proiectaseră inițial, ci din Dîmbovița, pentru că venea Nea Nicu în vizită și trebuia să găsească lucrurile cît mai aproape de final. Au tras ca nebunii apă cu motoare din Dîmbovița, două săptămîni, a fost așa, o peliculă de un metru înălțime, dar apa n-a stat, pentru că, parcul nefiind finalizat, s-a infiltrat. A inundat cartiere, Ceaușescu a fost nemulțumit, a oprit lucrările, cred că în vara lui ’89, și oprite au rămas. Și zona a rămas așa. Nu exista atunci vegetație, nu era pic de arbore, nu erau nici alte specii“, spune Dan Bărbulescu.

Și continuă miraculos: „Imagina-ți vă un lac gol, o cuvă. Era excavat, zona era goală. Era un peisaj selenar, industrial, abandonat. Datorită digului și a prezenței apei (bălțile de acum existau, erau excavate, se luase pămînt din interior ca să se construiască digul), oamenii nu știau ce se afla dincolo de dig. Zona avînd apă, foarte multă apă dulce, toată apa care vine aici – e o întreagă rețea de bălți. E interesant, pentru că vegetația asta, specifică zonelor umede, și toată rețeaua de bălți permit sosirea păsărilor, acestea se simt în siguranță aici. Nu mai au contact cu omul. Se bagă în stuf. Ingredientul principal – apă –, protecția datorată digului și neputința noastră din ultimii 25 ani au construit, practic, parcul. Neputință, pentru că nu s-a mai băgat nimeni în nici un fel, în acte este obiectiv hidro, zona a devenit un no man’s land. Astfel încît în ultimii 25 de ani a apărut un ecosistem viabil din toate punctele de vedere, de la microorganisme la specii complexe, păsări de talie mare cum e lebăda și mamifere cum e vidra.
1)Prezinta ,asa cum reiese din text,istoria lacului Vacaresti.
E urgent dau coronita si ma abonez.


georgiana02117: dacă pot,da

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de georgiana02117
5

Răspuns:

A început să-l construiască prin 1984-1985 .Au construit cam în proporție de 90 % pentru că au venit evenimentele din decembrie '89 și zona a rămas nefinalizată .Au pus apă în lac,dar nu din lacul Mihăilești ,cum proiectaseră inițial,ci din Dâmbovița,pentru că venea Nea Nicu în vizită și trebuia să găsească lucrurile cît mai aproape de final .Au tras ca nebunii apa cu motoare din Dâmbovița,doua săptămâni,a fost așa,o peliculă de un metru înălțime,dar apa n-a stat pentru că parcul nefiind finalizat,s-a infiltrat .A inundat cartiere iar lucrările au fost oprite.Si zona a rămas așa .Nu exista vegetație,nu era pic de arbore,nu erau nici alte specii .Pentru că nu s-au mai băgat nimeni în niciun fel, în acte este obiectiv hidro,zona a devenit un no man's land .Acum au apărut lebede și mamifere cum e vidra .


andreeaandreea1739: Poti sa ma ajuti si la cealalta intrebare?
andreiandrei23456: Buna,ma potiajuta la o tema cu acelasi text?
andreiandrei23456: poti ajuta*
georgiana02117: dacă pot,da
andreiandrei23456: stii?
georgiana02117: nu,scz...
andreiandrei23456: multumesc oricum
Alte întrebări interesante