Limba română, întrebare adresată de rebecacsiminga66, 8 ani în urmă

Povestește textul "Eu sunt Malala" Repedeeee vă rog dau coroana!!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de brainlyacade
2

Eu sunt Malala

Malala prezintă religia ei și diferențele dintre suniți și șiiți. În același timp își arată și dezamăgirea pentru oamenii care interpretează greșit învățătura Coranului și nu-și lasă fetele/soțiile să fie educate. Au impresia că educația le face pe acestea să nu mai asculte de ei, însă dorința lor este de a avea dreptul asupra propriilor vieți, de a lua hotărâri pentru propria viață. Nemulțumirea ei este că există încă familii care-și căsătoresc fetele la 12 ani și care le îngrădesc dreptul la educație.

Familia Malalei este total diferită de cele tradiționaliste și aceasta a fost încurajată să-și apere drepturile încă de mică. Mereu l-a însoțit pe tatăl ei la conferințele pentru apărarea drepturilor fetelor la educație, și la un moment dat a început să fie vocea acestora.

Oamenii din întreagă lume au rămas profund impresionați de cuvintele cu impact emoțional mare ale acestui copil. Pentru că a luptat și a vorbit despre cauza ei, a atras ura talibanilor care au început să o amenințe atât pe ea cât și pe tatăl ei. Talibanii considerau că femeile trebuie să aibă grijă de copii și de casă, asta fiind menirea lor și educația le-ar putea da o gândire occidentală, de nesupunere.

Malala și tatăl ei au continuat să-și facă vocea auzită și astfel au devenit ținta talibanilor. Au început să le denigreze școala pe care tatăl ei o administra și pe ei. Pentru că nu au reușit să-i intimideze, pe data de 9 octombrie 2012, Malala a fost împușcată în timp ce venea de la scoală împreună cu alte colege și profesori. Deoarece nu știau care dintre fete era ținta lor, talibanii au împușcat alte două fete care se aflau împreună cu ea în spatele mașinii. Glonțul a trecut din orbită și a ajuns în umărul stâng.

Doar un miracol a făcut că această fată să nu moară. După ce a fost dusă la un spital militar din Pakistan și operată de cel mai bun neurochirurg militar, medicii și chiar cei mai importanți politicieni au fost sfătuiți să se gândească la posibilitatea unui transfer în Anglia, deoarece mijloacele de recuperare după operație nu erau la cele mai înalte standarde așa cum Malala ar fi avut nevoie.

Doar un miracol a făcut că această fată să nu moară. După ce a fost dusă la un spital militar din Pakistan și operată de cel mai bun neurochirurg militar, medicii și chiar cei mai importanți politicieni au fost sfătuiți să se gândească la posibilitatea unui transfer în Anglia, deoarece mijloacele de recuperare după operație nu erau la cele mai înalte standarde așa cum Malala ar fi avut nevoie.Pentru că atacul asupra ei făcuse înconjurul lumii, iar talibanii revendicaseră acest atac, și nu-și permiteau că ea să moară, au hotărât să fie transferată în Anglia. Malala nu a fost înțeleasă de toată lumea, iar oameni din țara ei au lansat adevărate teorii ale conspirației prin care aceasta fusese ajutată de americani să-și însceneze atacul și apoi să trăiască fericită în altă țară. Atunci de ce ar mai fi revendicat talibanii acest atac?

După ce și-a revenit din nenumăratele operații, Malala a declarat:

După ce și-a revenit din nenumăratele operații, Malala a declarat:Noi, oamenii, nu pricepem cât de mare este Dumnezeu. Ne-a dat o minte extraordinară și o inimă sensibilă. Ne-a binecuvântat cu două buze cu care să vorbim și să ne exprimăm sentimentele, cu doi ochi cu care să vedem lumea plină de culori și de frumusețe, cu două picioare cu care să mergem pe drumul vieții, cu două mâini care să ne ajute să facem treabă, cu un nas care simte toate parfumurile minunate și cu care să auzim cuvinte de dragoste.

După ce și-a revenit din nenumăratele operații, Malala a declarat:Noi, oamenii, nu pricepem cât de mare este Dumnezeu. Ne-a dat o minte extraordinară și o inimă sensibilă. Ne-a binecuvântat cu două buze cu care să vorbim și să ne exprimăm sentimentele, cu doi ochi cu care să vedem lumea plină de culori și de frumusețe, cu două picioare cu care să mergem pe drumul vieții, cu două mâini care să ne ajute să facem treabă, cu un nas care simte toate parfumurile minunate și cu care să auzim cuvinte de dragoste.Pentru că liderii politici au înțeles că momentan nu se pot întoarce în Pakistan și că un alt atac ar avea o reacție din partea liderilor mondiali și chiar un alt război în Pakistan, Malala și familia ei au rămas în Birmingham, Anglia.

Alte întrebări interesante