Istorie, întrebare adresată de vitalisardari, 9 ani în urmă

povestire despre Babilion

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de motanudeea
3
   Denumirea de ,,Babilon'' provine din limba greaca si inseamna ,,Poarta zeului/zeilor''. De-a lungul timpului foarte multi suverani si-a dorit sa-l cucereasca si sa-l distruga. Blestemul lui Ieremia dovedeste clar atractia pe care o aveau dusmanii fata de acest mare oras. Se cunosc destul de multe despre Babilon, chiar din arhivele acestora.
       O parte a populatiei Babilonului vorbea o limba vest-semitica. O parte a contractelor au fost scrise in arameica liniara alfabetica.
       Babilonul a fos centrul spiritual si intelectual al Mesopotamiei. Nici un alt oras al lumii nu a mai fost atat de admirat, laudat, invidiat si de temut, atat de des distrus si reconstruit. 
      Epoca lui Hammurabi este cea mai cunoscuta datorita bogatei sale corespondente diplomatice. Suveranul controla tot si incheiase numeroase aliante militare cu puterile invecinate.
     Orasul era imprejmuit de doua incinte ceea ce-l facea puternic. Limitele orasului exterior si marginile de vest si de sud care nu erau delimitate de un zid sunt dificil de determinat. Eufratul canalizat traversa Babilonul, iar numele sau local era Arahtu, adica ,,fluviul abundentei''. Cheile Eufratului se integreaza in planul de fortificare al Babilonului. Herodot spune ca un pod lega cele doua maluri ale Eufratului, si a fost construit de Nabucodonosor al II-lea. Zidurile interioare erau strapunse de opt porti, iar cinci dintre ele purtau numele unor zei.
     Palatele interioare, trei la numar pe timpul lui Nabucodonosor erau situate in partea de est a Eufratului si in partea de nord a orasului. Acestea erau: ,,Palatul de sud'', ,,Palatul de nord'' si Palatul de vara''.
      Orasul interior continea patruzeci si trei de temple principale. Ele serveau drept puncte de oprire si locuri unde erau citite rugaciuni cu ocazia procesiunilor religioase, indeosebi de Anul Nou.
      In anul 330 i.Hr., Alexandru cel Mare cucereste Babilonul.
       

PinkZ: imi cer iertare
Alte întrebări interesante