Istorie, întrebare adresată de ungureanuelena445, 7 ani în urmă

povestire despre Moldova în vremea lui Ștefan cel Mare și Sfânt​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de m4riaaa
0

Răspuns:

În vremea lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Moldova era un principat medieval situat în estul Europei. Acesta a domnit între anii 1457-1504 și a fost un lider puternic, încercând să protejeze țara de invaziile turcești și să mențină independența Moldovei.

Ștefan cel Mare a luptat cu succes împotriva Imperiului Otoman și a câștigat mai multe bătălii importante, inclusiv Bătălia de la Vaslui în 1475. El a construit numeroase fortificații și cetăți pentru a proteja țara, inclusiv Cetatea Neamțului și Cetatea Hotinului.

De asemenea, Ștefan cel Mare a promovat cultura și religia, construind numeroase biserici și mănăstiri ortodoxe, inclusiv biserica Putna, considerată una dintre cele mai importante mănăstiri din Moldova.

În timpul domniei sale, Ștefan cel Mare a îmbunătățit economia țării prin dezvoltarea agriculturii și a comerțului. El a încurajat emigrarea sașilor în Moldova, care au adus cu ei cunoștințe și tehnici de agricultură avansate.

În concluzie, vremea lui Ștefan cel Mare și Sfânt a fost o perioadă importantă în istoria Moldovei, cu un lider puternic care a apărat țara de invadatori și a îmbunătățit viața oamenilor prin dezvoltarea economiei și culturii.

Explicație:

Sper ca te-am ajutat!

Alte întrebări interesante