Limba română, întrebare adresată de ianosica92, 8 ani în urmă

Povestire din romeo si julieta din perspectiva ta


any92020: am postat la intrebar poza
any92020: cred ca il gasesti pdf noi asa le avem acum
ianosica92: Da
ianosica92: Mi l a trimis profa
ianosica92: Pdf
VladStefan167: Tot art?
any92020: da Art la noi in liceu la cls 9 Art
ianosica92: Teams
ianosica92: In orice caz n am nevoie
ianosica92: Mersi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de any92020
6

Răspuns:

Romeo si Julieta este o poveste tragica scrisa de W Shakespeare ce presupune moartea a doi tineri din Verona din cauza neintelegerî dintre familia Montague si Capoulet.

La inceput, Romeo este indragostit de Rosalin, tot o membra a familiei Capoulet, pana la balul Julietei la care tatal ei vrea sa ii faca cunostinta cu Paris. Tot aici, o intalneste pe Julieta de care se va indragosti, camai apoi să o vada la balcon unde se cunosc mai bine.Romeo va organiza o casatorie secreta cu ajutorul parintelui Lorenzo dar si al doicai, care ii aduce vesti de la Julieta.

marcurito si tibalt se vor lupta ca apoi MarcuritoMarcurito sa fie ucis si, drept razbunare Romeo il ucide pe Tybalt.

Ca sa nu se tina nunta, parintele Lorenzo îi dă o poțiune pentru ai face să pară moartă; când va fi pusă în mormântul familiei sale, sa vina si să o ia și să o aducă la Romeo.

Romeo nu primește vestea despre plan; ci afla ca ea a murit. Se duce la mormânt, bea otrava și moare chiar înainte de a se trezi. Julieta cand se trezeste vede corpul lui Romeo, se omoara. Cele două familii jură că vor pune capăt bătăliei, pentru ca le a adus numai de suferit.

Anexe:
Alte întrebări interesante