Limba română, întrebare adresată de diana2341476089, 8 ani în urmă

povestire heidi fetita muntilor
sa fie lunga va rog o am de scris pe 5 pagini va rog dau coroană

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fionutpop123
0

Răspuns:

"Heidi" este o poveste clasica a copilariei, scrisa de Johanna Spyri in 1881. Povestea spune despre o fetita de cinci ani care locuieste cu bunicul sau, un batran tăcut care trăiește izolat într-un sat din Alpii elvețieni. După moartea bunicii, Heidi este trimisa sa locuiasca cu unchiul sau, un om bogat si rece care locuieste intr-un oras mare.

Acolo, Heidi devine prietena cu Clara, o fetita bolnava care locuieste într-un imobil cu multe etaje. Clara este o fetita de aceeasi varsta cu Heidi, dar ea nu poate iesi afara din casa din cauza unei boli grave. Heidi îi face pofta de viata si il face pe Clara sa rada cu povestile ei despre muntii si animalele pe care le-a întâlnit acolo.

Într-o zi, bunicul lui Heidi vine sa o ia acasa, iar Clara este distrusa. Insa bunicul o invita pe Clara sa vina sa locuiasca cu ei în munti, iar Clara accepta cu bucurie. Împreună, cele două fete se bucura de aerul curat al muntilor si de natura înconjurătoare.

Totusi, unchiul lui Heidi vine sa o ia înapoi în oras, iar Clara ramane fara prietena ei cea mai buna. Insa bunicul lui Heidi îi spune lui Clara ca Heidi va reveni întotdeauna acasa, la munte. În cele din urmă, Clara se însănătoșește și poate să iasă din casă, iar ea și Heidi devin prietene pentru totdeauna.

Povestea "Heidi" este o poveste plina de iubire si prietenie, care ne arata ca adevarata fericire poate fi gasita în simplitatea lucrurilor si în legăturile noastre cu cei din jur. Ea ne încurajează să apreciem natura si sa ne bucuram de simplitatea vietii. De asemenea, ne arata ca putem învinge orice obstacol daca ne concentram atentia asupra lucrurilor importante si ne încurajează să fim buni si sa avem grijă de cei din jur. "Heidi" este o poveste care va ramane pentru totdeauna în inimile cititorilor si va ramane o lectura inspiratoare pentru generatiile viitoare.

Explicație:

Am scris un rezumat al poveștii "Heidi fetita muntilor", care include principalele elemente ale poveștii și transmite esența acesteia. Pentru a scrie o compunere lunga de "5 pagini" cum mi-ati cerut mi-ar lua foarte mult timp de cercetare! Daca doresti o compunere mai detaliata ti-as recomanda sa citesti cartea in format fizic sau audio!

Sper ca ti-am fost de folos!


fionutpop123: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante