Limba română, întrebare adresată de denisamunteanu8, 9 ani în urmă

Povestire sarea in bucate pe scurt

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alexa200
10
A fost un imparat.Avea trei fete.El le-a intrebat pe fete cat il iubeste.Fetele a apua ca îl iubeste ca zaharul si ca mierea.El o izgoni pe fata de apalat.Ea gaso un alt palat si sa angajat ca servitoare.Ea se casatori cu printul .Ea îl chema pe tatal ei .Ea a poruncit sa nu-i puna sare in bucate.El si-a dat seama de vorbele fetei .
Răspuns de rusulusiana
13
Era odata un imparat puternic, .Acesta avea trei fete magnifice pe care le crescuse cu mare grija si multa iubire , intr-o zi ce-i veni imparatului caci in urmatoarele secunde chemase fetele si le puse fiecareia aceeasi intrebare:
"Fata mea ,tu cat ma iubesti pe mine?"Surorile cele mai mari raspunsera ca mierea si ca zaharul.Imparatul auzind acestea cu zambetul pe buze o intreba si pe fata ce mai mica , ea era cam rusinoasa asa ca abia scosese cateva cuvinte ... apoi cu glasul tremurand spuse:
"Ca sarea in bucate ,tata!"
Tatal fiind nervos de cele auzite o izgoni pe fata de la castel ...aceasta isi lua cele mai vechi haine si pleca unde vazu cu ochii.
Ajunsese la un alt palat  si ceruse sa i se dea si ei ceva de lucru. Pana la urma ii dadu' de munca.
Aici intalnise si printul ,apoi dupa inca cateva intamplari ei se casatorira.Mireasa(fata) il chema si pe tatal sau dar ea vorbise cu bucatari ca unui invitat sa nu i se puna sare in bucate (mancare) . Asa imparatul a ajuns sa-si dea seama de vorbele fetei.
Sper ca te-am ajutat ♥

Alte întrebări interesante