Limba română, întrebare adresată de gramamaria24, 8 ani în urmă

Povestirea cărții Harriet spionează de LOUISE FITZHUGH
vă rog, îmi trebuie până mâine!
vreau să aibă detalii, dar sa nu fie foarte lungă


gramamaria24: vreau sa aiba in jur de o pagina

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tonychannel396
6

Răspuns:

Cel mai usor pentru a povesti o carte sau un text, e sa iai rezumatul.

Explicație:

Faceţi cunoştinţă cu Harriet Welsch, micuţa spioană! Ea este o fetiţă de unsprezece ani care trăieşte în Manhattan împreună cu părinţii ei, bona sa, Ole Golly, şi cu o bucătăreasă.

Lui Harriet îi place să spioneze. Vrea să afle absolut totul despre toată lumea! Ea notează orice detaliu pe care îl observă la cineva în carneţelul ei de spion. Nimeni nu ştie de acest caiet. Harriet încearcă din răsputeri ca nimeni să nu afle de „cariera” sa de spion şi de carneţelul său...

Când am citit cartea, mi-am dat seama imediat cât de pasionată este Harriet de spionaj... Ea are până şi o costumaţie de spion:

„Costumaţia de spion era alcătuită dintr-o pereche de blugi vechi (...) pe care Harriet îi iubea pentru că pe centura lor cususe găici de care putea să agaţe instrumente speciale de spion. Instrumentele ei erau lanterna (...), un săculeţ de piele pentru caiet, un altul pentru creioane, un termos pentru apă şi un briceag de cercetaş care avea, printre altele, o şurubelniţă, un cuţit şi o furculiţă. (...)

Apoi îşi puse un pulover albastru închis, vechi, cu glugă, pe care îl purtase vara, la mare şi care mai păstra încă mirosul acela reconfortant de aer sărat. Apoi îşi puse o pereche de espadrile vechi, albastre, cu găurele în dreptul fiecărui deget. (...)

La final, îşi puse o pereche de ochelari cu rame negre, fără lentile. Îi găsise odată în biroul tatălui ei şi acum îi purta uneori chiar şi la şcoală, pentru că i se părea că o fac să pară mai deşteaptă.”

(Poti sa mai cauti pe internet sau sa adaugi ceva de la tine)


gramamaria24: mersi
gramamaria24: dar nu am knvatat inca sa facem rezumat
gramamaria24: sunt in clasa a 5-a
tonychannel396: Imi cer scuze, poti sa citesti aceast rezumat si sal povestesti la lectie.
gramamaria24: o sa il modific putin
Alte întrebări interesante